ALERTĂ METEO de averse torențiale!

ALERTĂ METEO de averse torențiale!

Cod portocaliu de averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, grindină de mici si medii dimensiuni, descărcări electrice, intensificări ale vântului, in județul Braşov.

Vizate sunt localitățile: Făgăraș, Victoria, Hoghiz, Șinca, Recea, Mândra, Voila, Șercaia, Comana, Hârseni, Viștea, Ucea, Părău, Șoarș, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Ticușu; având interval valabilitate 15:30-16:30.

S-a emis mesaj RO-ALERT în acest sens pentru avertizarea populației din localităţile vizate.

❗Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

❗Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme.

ℹ️Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:

https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate