Alegeri la Șinca Nouă. Prezența la ora 10

Alegeri la Șinca Nouă. Prezența la ora 10

Secţiile de votare organizate în 36 de localităţi din 23 de judeţe pentru desfăşurarea alegerilor locale parţiale s-au deschis duminică, alegătorii fiind aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii şi, într-o singură comună, Consiliul Local.

Se desfăşoară alegeri parţiale în 6 oraşe şi 30 de comune, fiind deschise 176 de secţii de votare. În județul Brașov sunt organizate alegeri pentru postul de prima la Șinca Nouă. Aici sunt organizate 3 secții de votare, la Căminul Cultural și Școala generală din Șnca NOuă și la Școala primară din satul Paltin. Pe listele electorale sunt înscrise 1.286 de persoane.

Ora 10.00 Prezența la vot este de . Au votat 231 de persoane, dintre care 27 pe liste suplimentae și 2 pe liste complementare. Procentual, pezența la urne este de 17,78%.

Alte articole:   Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Braşov de jandarmi

Scrutinul electoral se va încheia la ora 21.00.

Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot în localitatea de domiciliu sau de reşedinţă, după caz, numai pe baza unui act de identitate valabil. Se poate vota şi cu un act de identitate românesc care a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021. Cetăţenii UE înscrişi în lista electorală complementară pot vota pe baza oricărui document valabil care le atestă identitatea.

Cei care se vor prezenta duminică la urne trebuie să poarte masca de protecţie în secţia de votare şi în localul de vot.

Alegătorii vor trebui ca, în faţa operatorului de calculator, să-şi îndepărteze masca de protecţie pentru identificare, să semneze lista electorală, apoi să preia, de la membrii secţiei de votare, buletinul de vot şi ştampila, iar după exercitarea dreptului de vot să restituie ştampila. 

Alte articole:   Ziua Veteranilor de Război a fost marcată în Piaţa Unirii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate