Ajutoare de mii de euro de la stat pentru românii din Italia

Ajutoare de mii de euro de la stat pentru românii din Italia

Autoritățile din Italia oferă, în 2024, diverse forme de ajutor pentru persoanele cu venituri reduse, de la asistență până la îngrijirea copiilor la suport pentru facturi și educație.

Este vorba de o serie de măsuri financiare menite a-i ajuta pe cei încadrați în categoria persoanlor vulnerabile.

Anul 2024 aduce în Italia o serie de măsuri financiare și bonusuri destinate celor cu un „Indicatore della Situazione Economica Equivalente” (Isee) scăzut, scrie rotalianul.com. Este vorba despre diverse ajutoare financiare de mii de euro pentru persoanele cu venituri reduse, de la asistență pentru îngrijirea copiilor la suport pentru facturi și educație.

Unul dintre cele mai cunoscute programe este „Assegno unico e universale”, de care beneficiază peste 5 milioane de familii. Este vorba despre un ajutor lunar de până la 199,40 euro pentru fiecare copil minor, cu sume mai mici pentru familiile cu un Isee mai mare.

De asemenea, românii din Italia pot beneficia de bonusul social pentru gaz și electricitate. În acest caz vorbim despre reduceri la facturi pentru familiile cu venituri mai mici.

Noul „Assegno di inclusione” înlocuiește parțial „Reddito di Cittadinanza”. Este destinat familiilor considerate „non occupabili” (fără ocupație), oferind un sprijin anual de până la 6.000 euro, care poate crește în cazul persoanelor în vârstă sau cu dizabilități.

În plus, a fost introdus un suport de formare și de muncă de 350 euro lunar pentru cei cu un loc de muncă, dar cu un prag Isee de maxim 6.000 euro.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate