Activităţi educative şi distractive pentru cei mici la Cetățuia Brașov, Baza Sportivă Olimpia, Muzeul Sportului și Turismului Montan şi Muzeul de Artă

Activităţi educative şi distractive pentru cei mici la Cetățuia Brașov, Baza Sportivă Olimpia, Muzeul Sportului și Turismului Montan şi Muzeul de Artă

De 1 Iunie cei mici sunt aşteptaţi  la Cetăţuia Braşov, Bază Sportivă Olimpia, Muzeul Sportului și Turismului Montan şi Muzeul de Artă unde vor avea loc o mulţime de activiţăţi.

Ziua Internaţionala a Copilului este sărbătorită printr-o mulţime de activităţi diverse  la Cetățuia Brașov, Baza Sportivă Olimpia, Muzeul de Artă şi și Muzeul Sportului și Turismului Montan.

Cetățuia între Lumi

În perioada 1 și 2 iunie, Cetăţuia Braşov devine gazda celei de-a doua ediții a evenimentului „Cetățuia între Lumi”, unde suntem invitați să sărbătorim împreună Copilăria la toate vârstele. Aici, sub cerul senin și printre zidurile istorice, ne așteaptă două zile pline de magie, artă și experiențe memorabile.

Artiști de renume precum Mircea Baniciu, Magicianul Robert Tudor și David Balogh Quartet ne vor încânta cu spectacole și concerte de excepție. În plus, vom avea ocazia să ne bucurăm de reprezentații artistice variate, de la teatru și dans, la muzică și magie la Cetăţuia Braşov.

Pentru a ajunge la eveniment, încurajăm folosirea mijloacelor de transport în comun, cu autobuze care vor pleca din Livada Poștei spre Cetăţuia Braşov la fiecare 15 minute în zilele de 1 și 2 iunie.

Organizat de Centrul Cultural Apollonia, evenimentul aduce în prim-plan bucuria și energia copilăriei, oferind participanților ocazia de a se întâlni cu personaje îndrăgite din povești și de a explora lumi fantastice.

Programul la Cetățuia Brașov

Iată programul detaliat al celor două zile de eveniment la Cetăţuia Braşov:

1 IUNIE

 • 10:00 – Teatru Strada – „Pinocchio”
 • 10:45 – Clasele de balet ale Centrului Cultural Reduta
 • 11:15 – Secția externă a Școlii Populare de Arte Feldioara
 • 12:00 – Ansamblul de cameră al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”
 • 12:30 – Karaoke
 • 14:30 – Magicianul Robert Tudor
 • 16:00 – Alice Roca & grupul picii lui Alice
 • 16:30 – Școala de Dans Vals ’97 Brașov
 • 17:00 – Membrii ansamblului de percuție Power Vibes, invitat pianistul Răducan Nicușor
 • 17:45 – Alexandru Petruț
 • 18:30 – Rift
 • 19:30 – Concert Mircea Baniciu

2 IUNIE

 • 10:00 – Vivat copilăria pe tărâmul minunilor, ediția 20 (Claudia Mirițescu)
 • 12:30 – Grup vocal instrumental tradițional ”Rapsodia” al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”
 • 14:30 – Teatrul Arlechino – „Cei 3 purceluși”
 • 16:00 – Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Fizice Sf. Haralambie
 • 16:45 – Brass ensemble al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”
 • 17:15 – Ansamblul vocal instrumental al Colegiului Emil Racoviță și Grigore Antipa
 • 18:00 – Ruthless Chord Collective
 • 19:00 – Concert David Balogh Quartet
Alte articole:   Înălţarea Domnului, ziua în care se petrece ca la Paşte

Pe lângă spectacole și concerte, participanții sunt invitați să se alăture atelierelor organizate în fiecare zi, unde vor descoperi noi pasiuni și vor trăi momente de neuitat.

Evenimentul este dedicat întregii familii și este o ocazie perfectă de a petrece timp de calitate împreună, bucurându-ne de magia copilăriei și de frumusețea artei.

Copii Olimpiei

Bază Sportivă Olimpia și Muzeul Sportului și Turismului Montan găzduiesc un eveniment captivant pentru întreaga familie.

Baza Sportivă Olimpia și Olimpia-Muzeul Sportului și Turismului Montan din Brașov se pregătesc să sărbătorească în stil mare Ziua Copilului, oferind o serie de activități captivante pentru întreaga familie.
Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, între orele 10:00 și 20:00.

Cu sprijinul Consiliului Județean Brașov, evenimentul va oferi posibilitatea copiilor și familiilor să petreacă o zi de neuitat. Echipa Salvamont Brașov va organiza ateliere de prim ajutor, oferind ocazia copiilor să învețe lucruri noi și să descopere secretele salvării montane. O surpriză specială constă în posibilitatea de a se deplasa pe o tiroliană amplasată chiar deasupra terenurilor de tenis, aducând astfeE elementul de aventură în cadrul activităților sportive.

În paralel, Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan va fi gazda unor jocuri sportive antrenante, concursuri cu premii și un treasure hunt în cadrul muzeului. Aici, participanții vor putea explora istoria sportului și turismului montan, având ocazia să descopere artefacte și informații fascinante.

Pentru pasionații de tenis, doi antrenori vor oferi antrenamente gratuite pentru copii, contribuind la îmbunătățirea abilităților acestora și la promovarea unui stil de viață activ și sănătos.

Accesul la eveniment este gratuit, iar organizatorii promit o zi plină de surprize și momente de neuitat pentru toți participanții.

Vă așteptăm în data de 01.06.2024, începând cu ora 10:00, la Complexul Sportiv Olimpia, unde am pregătit pentru voi o zi plină de activități captivante, educative și, desigur, foarte distractive!
 • Ateliere tematice de prim ajutor: Învață cum să reacționezi în situații de urgență și cum să oferi primul ajutor.
 • Tiroliană: Experimentați adrenalina și distracția de a vă da pe tiroliană sub supravegherea salvatorilor montani.
 • Jocuri sportive și treasure hunt: Participați la competiții amuzante și antrenante, care vă vor testa abilitățile și spiritul de echipă.
 • Demonstrații de echipamente și tehnologie: Veți putea vedea dronele, echipamentele și autospecialele folosite de salvatorii montani în acțiune.
 • Concursuri cu premii: Pregătim pentru voi numeroase concursuri cu premii atractive pentru cei mici și mari.
Pe lângă toate acestea, veți avea ocazia să vă întâlniți cu salvatorii montani și voluntarii, să aflați mai multe despre munca lor și să descoperiți povești fascinante despre misiunile lor de salvare., a transmis Salvamont Braşov.

Detectivi în Artă

O aventură educativă la Muzeul de Artă Brașov de Ziua Copilului

Alte articole:   Cutremur în acestă dimineaţă, la 72 km de Braşov

Muzeul de Artă Brașov invită participanții la o experiență interactivă și educativă, sub forma atelierului „Detectivi în Artă”, care va avea loc sâmbătă, 1 iunie 2024, începând cu ora 16:00.

Susținut de Andreea Pocol, muzeograf, acest atelier îi încurajează pe părinți și copii să exploreze Galeria de Artă Românească, descoperind indicii ascunse în operele expuse și transformându-se în adevărați detectivi ai artei.

Participarea este gratuită, iar grupurile se formează pe loc, fără necesitatea unei înscrieri prealabile.

Este o oportunitate minunată de a petrece timp de calitate alături de cei mici și de a învăța despre artă într-un mod interactiv și distractiv.

1 iunie şi în Piața Sfatului, Parcul Titulescu, Prcul Trandafirilor şi Centrul Civic

Piața Sfatului, Parcul Titulescu, Cetățuia, Teatrul Arlechino, Piața Sf. Ioan, Parcul Trandafirilor, Parcul Tractorul, Zoo Brașov sau Centrul Civic vor fi locurile în care copiii vor putea participa la zecile de activități și ateliere.

În Piața Sf. Ioan, cei mici, dar și cei mari, sunt așteptați la Urban Playfield, unde se vor putea bucura de o diversitate de activități sportive interesante: volei, tenis, baschet, escaladă, biliard cu piciorul, badminton, roundnet, șah, fotbal, tenis de masă, cornhole, toate într-un mediu distractiv și plin de voie bună.

Sub Tâmpa va avea loc, după mai muți ani, o nouă competiție de streetball. Sport Arena Streetball, o competiție în care cele.  70 de echipe participante s-au înscris în mai puțin de o oră, ceea ce anunță un adevărat spectacol sportiv, la care se adaugă concursuri cu premii, muzică non-stop și alte surprize. Evenimentul este cofinanțat de Primăria Brașov prin Ghidul Unic de finanțare.    

Pentru cei care vor să participe la ateliere de pictură, muzică, dans, canto sau actorie, JazzUp Young îi așteaptă în Parcul Trandafirilor, în cadrul unui eveniment cofinanțat de Primăria Brașov prin Ghidul Unic de finanțare.    

Alte articole:   Prof. dr. ing. Gabriel Racovițeanu, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Festival la Lacul Noua

O multitudine de ateliere vor fi și în parcul de la Lacul Noua, acolo unde Festivalul copiilor mici și mari îi așteaptă pe cei mici să învețe să realizeze creații handmade din creioane, licheni, flori uscate, ipsos, materiale reciclabile, dar și să se bucure de muzică, dans sau teatru pentru copii.

Direcția de Asistență Socială îi așteaptă pe brașoveni în parcul din Centrul Civic la o nouă ediție a evenimentului „Tânăr sau piticot, vă arăt că și eu pot!”, un eveniment cu activități interactive și ateliere, la care sunt invitați să participe copiii cu dizabilități și cei aflați în situații vulnerabile**.

La Sala Sporturilor sunteți așteptați la Campionatul Național de Cheerleading, iar cei care vor să vadă cei mai frumoși buldogi o pot face în parcul de lângă Teatrul Sică Alexandrescu, în cadrul unui eveniment organizat de Bulldog Club România.       

 Orășelul copiilor în Parcul Titulescu

În 2 iunie, Parcul Titulescu se va transforma în „Orășelul copiilor“, un concept prin care cei mici vor parcurge un traseu bine gândit pentru a înțelege mai ușor  mecanismul de funcționare a unui oraș, cu tot ce însemnă instituții administrative, de spectacol, artă și cultură, instituții de utilitate publică – școală/grădiniță, bancă, poștă, presă etc – sau întreprinderile bazate pe inițiativă privată, care fac legătura dintre nevoile locuitorilor orașului și talentele furnizorilor, începând de la supermarket și până la meșteșuguri, sport sau joacă.

Teatrul Arlechino continuă toată săptămâna cu Caravana Poveștilor, Festivalul Internațional de teatru pentru copii, iar pe 1 iunie le oferă celor mici două piese de teatru, un atelier de construit păpuși, dar și un spectacol de dans.

Surprize pentru cei mici vor fi şi la Zoo Braşov.

Carnaval pe stradă, de Ziua Copilului, în cartierul Izvor

De Ziua Copilului, Parcul Regal al Castelului Bran se transformă în parc tematic

Ce evenimente vor avea loc în Braşov de Ziua Copilului. Lista completă şi programul activităţilor

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate