Acțiuni de igienizare a cursurilor de apă din județul Brașov

Acțiuni de igienizare a cursurilor de apă din județul Brașov

În fiecare an, în data de 22 Martie se celebrează Ziua Mondială a Apei. Această tradiție a fost consacrată de către Organizația Națiunilor Unite, sub coordonarea O.N.U.-Apă, fiind aleasă anual o anumită tematică. Pentru acest an, Ziua Mondială a Apei se va sărbători sub sloganul „Apă pentru pace”. Contextul care descrie tema se referă la rolul pe care îl are apa în realizarea legăturilor dintre state și dintre organizații.

Ca și în anii precedenți, instituția noastră – Sistemul de Gospodărire a Apelor Brașov – va întreprinde o serie de acțiuni pentru celebrarea Zilei Mondiale a Apei, respectiv:

  1. Organizarea de acțiuni de igienizare a cursurilor de apă de pe raza jud.Brașov, fiind implicat tot personalul instituției, în următoarele locații:

-pârâul Ghimbășel în intravilan și extravilan oraș Râșnov;

-râul Olt, amonte și aval pod DJ 104 D (ambele maluri), zona limitrofă mun. Făgăraș;

-râul Olt și pârâul Bogata, zona com.Hoghiz;

-perimetrul acumulării Săcele și amonte pe pârâul Tărlung, Valea Dracului și Doftana.

Deșeurile adunate vor fi transportate cu mijloacele auto propii instituției noastre la depozitele de gunoi autorizate.

          La acțiunile de igienizare vor participa și angajați ai Primăriei Râșnov, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Făgăraș, Primăria Făgăraș, Ocolul Silvic Voila și elevi ai Școaii Gimnaziale Ovid Densusianu – Făgăraș.

  1. Cu ocazia celebrării evenimentului menționat, în baza unor protocoale de colaborare, în câteva unități de învățământ din jud. Brașov (mun.Brașov, mun.Săcele, mun.Făgăraș, oraș Rupea, loc.Teliu) vor fi prezentate materiale de promovare privind importanța deosebită a resurselor de apă, necesitatea protejării factorilor de mediu, rolul pe care îl are apa în relațiile de cooperare, colaborare și parteneriat național (cu participarea a cca. 500 elevi și cadre didactice),

  2. Organizarea de vizite la barajele Săcele și Dopca, din administrarea instituției noastre, cu participarea unui număr semnificativ de elevi și cadre didactice din județ.

Acțiunile de promovare a importanței resurselor de apă și a factorilor de mediu în unitățile de învățământ se desfășoară atât înainte cât și după data de 22 martie 2024.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!