27 martie – Ziua Unirii Basarbiei cu România

27 martie – Ziua Unirii Basarbiei cu România

Organizația Studenților Basarabeni și Bucovineni din Brașov (OSBB), organizează în perioada 27-30 martie Festivalul “Zilele Basarabiei” ediția a V-a, cu ocazia celei de-a 94-a aniversări de la Unirea Basarabiei cu România.
Prin manifestările prilejuite de acest eveniment, OSBB-Brașov dorește să readucă în actualitate însemnătatea istorică a zilei de 27 martie, cu următoarele acțiuni programate după cum urmează:

  • – Ziua de Marți 27 martie va începe cu oficierea slujbei de comemorare a celor care au înfăptuit Unirea Basarabiei cu România, după care la ora 11.00, toți cei care simt românește sunt invitați în Piața Unirii pentru a „încinge” împreună Hora Unirii. Prima zi a manifestărilor va continua la ora 14.00, la Casa Baiulescu, din cadrul Bibliotecii  Județene, cu simpozionul „Basarabia – trecut, prezent și viitor”, care va fi onorat de prezența unor personalități din mediul academic și istoric.
  • – Miercuri, 28 martie la ora 14.00 va avea loc dezbaterea : „Unirea din 1918 – Realitate sau Utopie, la Casa de Cultură a Studenților, sala festivă, participă membri a organizațiilor studențești.
  • – Joi, 29 martie, ora 18.00, la Sala Consiliu vor fi proiectate filmele: documentarul „Golgota Basarabiei” și comedia excepțională „Văleu, văleu, Nu turna”, la care sunt invitați toți doritorii.
  • – Vineri, 30 martie, de la ora 21.00, în Kasho Club va avea loc un concert extraordinar cu participarea trupelor Catharsis, Akord, Sick Brothers, și a interpretei Nicoleta Gavrilița, iar în final concert live cu muzică românească.
Alte articole:   LIVE Conferința gratuită antidrog - P.A.S. Protejează, anticipează, salvează, la Brașov

Festivalul „Zilele Basarabiei” din Brașov este organizat cu sprijinul Universității „Transilvania”, Casei de Cultură a Studenților din Brașov, a Primăriei Brașov, a Fundației „Neamul Românesc”, Companiei Roofart, clubului Kasho și a Fundației „Îngerașul meu” și este finanțat de Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Organizația Studenților Basarabeni și Bucovinieni din Brașov (OSBB) este o organizație de tineret nonguvernamentală, apolitică, social-culturală care are ca scop facilitarea integrării elevilor şi studenţilor din Republica Moldova în mediul educaţional european, promovarea imaginii Republicii Moldova în România.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate