175 de tone de gunoaie strânse de pe marginea drumurilor naţionale doar în județul Harghita în 2023

175 de tone de gunoaie strânse de pe marginea drumurilor naţionale doar în județul Harghita în 2023

O cantitate de 175 de tone de gunoaie a fost strânsă, în 2023, de pe marginea drumurilor naţionale care traversează judeţului Harghita, suma plătită firmelor de salubrizare care preiau aceste deşeuri fiind una substanţială.

Şeful punctului de lucru al Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Miercurea-Ciuc, Cătălin Romanescu, a declarat marţi, pentru Agerpres, că în fiecare zi de luni şi vineri angajaţii SND adună gunoaiele aruncate pe marginea celor şapte drumuri naţionale din judeţ, pe o lungime de 401 kilometri, iar deşeurile colectate sunt preluate, apoi, de firmele de salubritate.

Datele statistice arată că pentru preluarea celor 175 de tone de deşeuri adunate în anul 2023 s-au plătit aproximativ 100.000 lei.

Alte articole:   S-a deschis primul club de cheerleading din Brașov

Potrivit sursei citate, pe marginea drumurilor naţionale se găsesc aruncate deşeuri dintre cele mai diverse, de la PET-uri, hârtii şi diferite ambalaje, până la paturi, perne şi saci plini cu gunoi menajer, acestea fiind găsite, în special la intrarea şi la ieşirea din localităţi.

În legătură cu coşurile de gunoi din parcări, Cătălin Romanescu a precizat că acestea sunt periodic sunt vandalizate.

„Au fost montante coşuri de gunoi în parcări şi montăm în continuare, dar sunt vandalizate. Trebuie să umblăm la simţul civic al oamenilor, să nu mai arunce gunoiul pe geam, să-l ducă acasă sau la tomberoanele pe care le găsesc în localităţi”, a arătat Romanescu.

Alte articole:   EXCLUSIV Povestea rezervației de zimbri de la Vama Buzăului. Nașterea zimbrilor, un ritual fantastic!

El consideră că o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme ar fi monitorizarea tuturor drumurilor naţionale cu camere video, iar cei care aruncă gunoaiele să fie traşi la răspundere.

Sursa: g4media.ro

Foto: arhivă

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!