10 medalii pentru juniorii de CS Babarunca la Cupa României și CN Ștafetă la Orientare

10 medalii pentru juniorii de CS Babarunca la Cupa României și CN Ștafetă la Orientare

Juniorii de la CS Babarunca au obținut 10 medalii în urma celor 3 zile de concurs de la Comarnic. În weekendul trecut aici a avut loc Cupa României la Orientare in alergare și Campionatul Național de Ștafetă.

Astfel ștafeta brașoveană a obținut o medalie de aur la U14-fete și două de argint la U14 și U18 băieți. La Cupa României, două etape cumulate (Medie Distanță și Lungă Distanță), juniorii de la Babarunca au obținut alte 7 medalii: la U18 – Ioan Iacob – locul 1, U16 – Vlad Percec – locul 2, Petru Tulban – locul 3, U14 – Sonia Stupu – locul 1, Ana Brânduș și Radu Ilin locul 2, Andreea Mazilu locul 3.

Alte articole:   Ministerul Mediului lucrează la un program „Rabla” pentru camioane

Pentru al doilea an consecutiv CS Babarunca Săcele a primit finanțare nerambursabilă din partea Consiliul Județean Brașov. Anul trecut, concursul Roza Vânturilor a fost finanțat la categoria Sportul pentru toți. Anul acesta secția de performanță a clubului a primit o finanțare la categoria Sportul de Performanță. Concursul de la Comarnic a fost primul care a beneficiat de fondurile CJ Brașov.

Orientarea în alergare este o disciplină sportivă foarte practicată în ţările nordice. (În Suedia face parte din programa şcolară). Dar și în țrile baltice, ale Europei centrale (Franţa, Elveţia, Austria, Cehia) şi de est (Rusia, Ungaria, Ucraina). La noi în ţară, înainte de 1989 era practicată, în special sub forma Orientării turistice. După anii 2000 ea era practicată aproape în exclusivitate ca sport de performanţă.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate