Centru de transplant renal, la Spitalul Sf. Constantin

Centru de transplant renal, la Spitalul Sf. Constantin

Spitalul Sfântul Constantin

Spitalul Sf. Constantin va avea un centru de transplant renal. ,,Din punct de vedere chirurgical, toate dotările pe care le-ar impune o operaţie de transplant, le avem. Sălile de operaţie de la spitalul nostru sunt în primele trei din ţară ca dotare, ca aspect şi ca sterilitate şi din toate punctele de vedere. Şi acest proiect se va face”, a declarat doctorul Bogdan Moldovan, şeful secţiei chirurgie a spitalului particular în emisiunea Mix Actual.

Dr. Bogdan Moldovan s-a nãscut la Tg-Mures în data de 18 Decembrie 1972. Este cãsãtorit de cu Andreea – medic specialist Boli Infectioase si are o fetitã -Oana.

A urmat absolvit Liceul Teoretic „Unirea” din Tg-Mures în anul 1991 si apoi cursurile Universitãtii de Medicinã si Farmacie din Tg-Mures, pe care a absolvit-o în anul 1997. Încã din anul III de studiu a activat la Cercul de Chirurgie de pe lângã Clinica Chirurgie I Tg-Mures. În perioada 1997-1998 a fost stagiar în cadrul Clinicii de Chirurgie nr. 1, Tg-Mures.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Bogdan Moldovan a participat la Examenul National de Rezidentiat din Februarie 1999 unde obtine pozitia 21 din 1000 de candidati la disciplinele chirurgicale si alege Centrul Universitar Tg-Mures, Clinica Chirurgie I Tg-Mures avându-l drept mentor si conducãtor de rezidentiat pe Prof. Dr. Copotoiu Constantin.

Urmeazã Rezidentiatul în perioada martie 1999 – noiembrie 2003 si apoi examenul de Medic Specialist în 2003 la Clinica Chirurgie I Cluj-Napoca (Prof. Andercou).

Din ianuarie 2004 este Asistent Universitar în cadrul Disciplinei Chirurgie I.  În Noiembrie 2005 este admis ca Doctorand la Catedra de Anatomie a UMF Tg-Mures (Prof. Seres-Sturm L.), titlul Tezei fiind „Reactivitatea arborelui biliar dupã transplantul hepatic partial”.

A publicat peste 30 de articole ca prim autor sau co-autor în reviste din tarã si strãinãtate şi a participat la numeroase cursuri si stagii de perfectionare în tarã si strãinãtate:

  • · Anul 1999 – Cursul de initiere în chirurgia laparoscopicã sustinut de regretatul Prof. Sergiu Duca;
  • · Anul 2000-Stagiu-curs avansat de chirurgie laparos-copicã în cadrul Clinicii Chirurgie III Cluj-Napoca (Prof.Dr. Sergiu Duca, Prof. Iancu C.)
  • · Anul 2001 – Stagiu de perfectionare în chirurgia hepaticã si transplant la Spitalul Universitar Besancon – Franta (Prof. G. Mantion)
  • · Anul 2002 – Curs intensiv de chirurgie laparoscopicã a jonctiunii eso-gastrice la Spitalul Sf. Ioan Bucuresti (Prof. Dragomirescu, Conf. Copãescu)
  • · Anul 2003 – Stagiu de perfectionare în chirurgia hepaticã si transplant la Spitalul Paul-Brousse din Villejuif, Franta (Prof. H. Bismuth)
  • · Anul 2003 – Curs avansat de chirurgie colo-rectalã la EITS-IRCAD Strasbourg (Prof. J. Marescaux)
  • · Anul 2004 – Curs avansat de chirurgie digestivã la EITS-IRCAD Strasbourg (Prof.J.Marescaux)
  • · Anul 2005- Stagiu de perfectionare în chirurgia hepaticã si transplant la Spitalul Paul-Brousse din Villejuif, Franta (Prof. D. Castaing)
  • · Anul 2006 – 2 stagii de perfectionare în chirurgia hepaticã si transplant la Spitalul Paul-Brousse din Villejuif, Franta (Prof.D.Castaing). În cadrul stagiilor efectuate în Franta a participat la peste 30 interventii de transplant hepatic si la numeroase prelevãri multiorgan.
  • · În intervalul 2005-2006 a participat la 6 interventii de transplant hepatic si la 3 prelevãri multiorgan ce au avut loc sub coordonarea Prof. Irinel Popescu în cadrul Centrului de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni.
Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Si-a axat preocupãrile chirurgicale pe douã mari probleme: chirurgia ficatului, militând pentru înfiintarea Centrului de Transplant Hepatic Tg-Mures si pentru cresterea agresivitãtii în chirurgia hepaticã de exerezã, precum si chirurgia laparoscopicã, abordând pe lângã chirurgia biliarã, splina, colonul, rectul si jonctiunea eso-gastricã.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate