Zona Star – Modarom, pietonală timp de o săptămână. Circulația pe mai multe artere din Centrul Vechi, închisă de joi

Zona Star – Modarom, pietonală timp de o săptămână. Circulația pe mai multe artere din Centrul Vechi, închisă de joi

În perioada 6-12 septembrie, la Brașov se desfășoară Forumul Orașelor Verzi. Cu ocazi acestui eveniment, în municipiu au fost instituite mai multe restricții de trafic.

Astfel, așa cum s-a anunțat în urmă cu o săptămână, zona Star – Modarom a devenit pietonală. Circulația auto este închisă, iar zona va rămâne pietonală timp de o săptămână, pe durata desfășurării evenimentului Forumul Orașelor Verzi (FOV).

Potrivit Primăriei Brașov, măsura face parte din agenda FOV și reprezintă un „proiect pilot pentru transformarea definitivă a străzii în spațiu pentru pietoni”.

Pe durata desfășurării evenimentului, în zona Star – Modarom vor fi ateliere creative, activități sportive, zone de lectură.

Alte articole:   Concert SoNoRo Conac în casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea

Tot cu ocazia forumului, din 9 septembrie vor fi închise parțial sau total, alte artere din centrul istoric al Brașovului, după cum urmează:

  • 1. Șirul Ludwig van Beethoven – circulația va fi închisă în perioada 09.09.2021 – 12.09.2021, în intervalul orar 10.00 – 22.00, cu excepția benzii pe sensul către poarta Ecaterina, care va rămâne deschisă circulației
  • 2. Str. Mureșenilor – circulația va fi închisă pe banda 1 (dinspre Piața Sfatului) pentru perioada 09.09.2021 – 12.09.2021, în intervalul orar 10.00 – 22.00 și transformarea celorlalte benzi în sens unic, către Șchei.
  • 3. Str. Postăvarului – circulația va fi închisă în data de 09.09.2021, în intervalul orar 10.00 – 15.00
  • 4. Str. Lacurilor – Calea București – Str. Toamnei – Str. Mihail Kogălniceanu – Str. Iuliu Maniu – Str. Nicolae Iorga – Str. Mureșenilor – Piața Sfatului – circulația va fi închisă în intervalul orar 16.00 – 18.00, cu ocuparea în întregime a benzilor de circulație pe sensul de mers și escortă din partea Poliției Rutiere, pentru parada bicicliștilor, organizată în data de 12.09.2021.
Alte articole:   O autoutilitară a fost lovită de tren în Bartolomeu

Programul de aprovizionare al unităților comerciale nu va fi afectat de restricții.

În cadrul FOV Brașov se desfășoară mai multe evenimente care își propun să contribuie la obiectivul “Brașov – capitala verde a României” și să transforme municipiul în centrul european al dezbaterilor de mediu:

Transport public gratuit pentru brașoveni, timp de patru zile

Bine Faci, Bine Primești! De azi, reciclezi 10 ambalaje de băuturi și primești bilete pentru mijloacele de transport în comun din Brașov

Opera Brașov, prima Operă verde din România

Alpin Film Festival 2021: Șase zile de proiecții, în Brașov, Predeal și Râșnov

„Hai pe două roți!” și „ Parada bicicletelor”, pentru bicicliștii mari și mici din Brașov

Alte articole:   Peste 79% dintre români vor petrece Paștele acasă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate