Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată, astăzi

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată, astăzi

De aproape 30 de ani, 3 decembrie marchează, simbolic, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, un prilej de promovare a unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora.

Tema aleasă, în acest an, de către Organizația Națiunilor Unite pentru Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi este „Construind înapoi mai bine: către o lume incluzivă pentru handicap, accesibilă și durabilă după lumea COVID-19”. “ (Building Back Better: toward a disability-inclusive, accessible and sustainable post COVID-19 World”).

3 decembrie 2020 este, astfel, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate. Fiecare dintre noi se poate implica astfel încât persoanele cu dizabilităţi să se bucure de şanse egale, iar fiecare zi trebuie să aducă în plus o informaţie din domeniul dizabilităţii, pentru a înlocui o prejudecată sau pentru a produce o schimbare de mentalitate. Comunitatea are nevoie să cunoască persoanele cu dizabilități, nevoile şi aptitudinile lor.

Alte articole:   Cele patru amenințări serioase cu care s-ar putea confrunta în 2025 industria alimentelor pentru animale de companie

Din cauza contextului pandemic în care ne aflăm, anul acesta, din motive de securitate sanitară, ne aflăm în imposibilitatea organizării evenimentelor specifice zilei de 3 Decembrie. Nu înseamnă, însă, că nu ne gândim la persoanele cu dizabilități și dorim, pe această cale, să transmitem celor 20138 de de persoane cu dizabilități din județ gândurile noastre cele mai bune, aprecierea, susținerea noastră necondiționată și să îi asigurăm că vom rămâne mereu în slujba lor.

La nivelul județului Brașov sunt 20.138 de persoane cu dizabilități, din care 18.531 adulți și 1607 copii. Dintre aceștia, 258 de adulți și 103 copii sunt instituționalizați în centre rezidențiale aparținând DGASPC Brașov sau unor organisme private.

Alte articole:   A murit Cornel Oțelea, cel mai valoros handbalist al României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov