Ziua Internațională a Păsărilor sărbătorită la Zoo Brașov. Ateliere interactive pentru copii şi rebus urban

Ziua Internațională a Păsărilor sărbătorită la Zoo Brașov. Ateliere interactive pentru copii şi rebus urban

Zoo Braşov sărbătoreşte duminică, Ziua Internațională a Păsărilor, cu o serie de ateliere interactive.

Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică Brașov.

Anual, începând din 1906, la 1 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Păsărilor, cu scopul de a conştientiza importanţa pe care acestea o au în ecosistemele noastre și a sublinia nevoia urgentă de a acționa pentru a le proteja și conserva habitatul.

Sub tema  „ZBORUL CĂTRE PROTEJAREA ȘI APRECIEREA PĂSĂRILOR DIN ÎNTREAGA LUME”, Grădina Zoologică Brașov organizează, în 31.03.2024 o serie de ateliere și jocuri interactive în cadrul cărora iubitorii de păsări și natură vor descoperi lucruri interesante despre diversitatea păsărilor, amenințările cu care se confruntă acestea și necesitatea eforturilor de conservare a habitatelor lor naturale.

Alte articole:   Ioana Henegar, la „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”

Evenimentul se va desfășura după următorul program:

10:00 – 10:30 – Deschiderea evenimentului

  • Scurtă prezentare despre diversitatea păsărilor, importanța conservării și protejării acestora și despre necesitatea eforturilor de conservare a habitatelor lor naturale.

10:30 – 12:00 – Ateliere interactive pentru copii: „DESCOPERIND MAGIA ZBORULUI”

  • Copiii sunt invitați să participe la ateliere creative și jocuri educaționale, care să îi ajute să descopere și să înțeleagă diversitatea și importanța păsărilor.
  • Atelierele includ: prezentare de cuiburi pentru păsări din materiale reciclabile, jocul Indiciilor, desen pe tematică ornitologică și jocuri de recunoaștere a diferitelor specii de păsări (Puzzle).

12:00 – 13:00 – Tur ghidat și prezentarea habitatelor păsărilor

  • Tur ghidat pentru a observa și înțelege habitatul și comportamentul păsărilor.
  • Prezentare detaliată despre nevoile și amenințările speciilor de păsări și importanța conservării ecosistemelor lor naturale.
Alte articole:   FOTO Centru multifuncțional de sănătate, igienă și educație, la Racoş. Sprijin pentru 550 persoane provenite din familii vulnerabile și copii rămași singuri acasă

13:00-14.00 – Rebus urban „PĂSĂRILE PE ASFALT”

  • Activitate interactivă ce invită participanții să descopere și să rezolve un rebus tematic pe asfalt despre diverse specii de păsări, din Grădina Zoologică Brașov.

14:00 – 14:30 – Quiz despre păsări:

  • Quiz interactiv despre păsări, cu întrebări despre habitatul, comportamentul și alte aspecte interesante despre acestea.

14:30 – 15:40 – Joc interactiv pentru copii: „ARIPI PENTRU VIITOR: PROTEJAREA ȘI CONSERVAREA HABITATELOR AVIFAUNEI”

  • Un joc captivant și educativ, in care copiii folosesc figurine pentru a recrea un habitat ideal pentru păsări, după ce acesta a fost distrus de acțiunile umane și naturale. Această activitate îi ajută să înțeleagă dificultățile cu care se confruntă păsările în găsirea și menținerea cuiburilor lor.
  • Promovarea conștientizării asupra importanței conservării habitatelor și a protejării păsărilor.
Participarea la eveniment se face pe baza biletului de acces la Grădina Zoologică.
Potrivit Zoo Braşov, evenimentul se va desfășura în zona volierelor.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   „Pinguinii în alertă”, premieră la Teatrul Arlechino

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!