Ziua Eroilor, sărbătorită la Braşov şi Făgăraş

Ziua Eroilor, sărbătorită la Braşov şi Făgăraş

Ziua Eroilor este marcată astăzi, 25 mai, în mai multe locaţii din Braşov, prin ceremonii religioase și militare.

Prefectura Braşov şi Garnizoana Braşov organizează cu acest prilej ceremonie militară şi religioasă. Ceremonia se va desfăşura în Piaţa Unirii din municipiul Braşov, cu începere de la orele 11.00.

La eveniment vor participa prefectul judeţului Braşov, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul municipiului Braşov, comandantul Garnizoanei Braşov, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din Garnizoana Braşov, reprezentanţi ai altor instituţii publice din judeţul Braşov, cadre militare în rezervă şi în retragere.

Ceremonia va debuta cu întâmpinarea persoanei oficiale – prefectul judeţului, urmată de salutul drapelului de luptă, intonarea imnului naţional al României şi oficierea serviciului religios, după care prefectul judeţului va susţine o alocuţiune referitoare la însemnătatea evenimentului.

Alte articole:   VIDEO Transporturi ilegale de lemne descoperite de polițiști din elicopter, în apropiere de DN 1, în județul Brașov

Se vor depune coroane şi jerbe de flori, iar în încheiere va avea loc defilarea detaşamentului de militari.

Depuneri de coroane și jerbe de flori vor avea loc, de asemenea, la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 (orele 12:15), Monumentul Eroilor Bartolomeu (orele 12:35) și Cimitirul Militar Șprenghi (orele 13:00).

Ziua Eroilor, sărbătorită și la Făgăraș

Astzăi, 25 mai, cu prilejul sărbătorii Înălțarea Domnului Iisus Hristos, Primăria Municipiului Făgăraș organizează două evenimente pentru a comemora Ziua Eroilor români.

Cele două evenimente se vor desfășura la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din cartierul Galați, la ora 12:00, respectiv, pe Parcela de Onoare în Cimitirul Combinat de la ora 13:30.

Alte articole:   Spălarea picioarelor ucenicilor, Cina cea de Taină, Rugăciunea din Grădina Ghetsimani și Vinderea Domnului, prăznuite în Joia Mare

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate