Ziua Crucii Roșii. Demonstrații de prim ajutor și ateliere de educaţie pentru sănătate, în Piaţa Sfatului

În 4 iulie, Crucea Roșie sărbătorește 142 de ani de activitate, iar momentul va fi marcat în Piaţa Sfatului, unde vor avea loc diverse activităţi.

Astfel, începând cu ora 12.00 până la ora 21.00, brașovenii sunt așteptați la demonstrații de prim ajutor, ateliere de educație pentru sănătate şi nutriție, diverse ateliere pentru copii, dar și la discuții privind munca de voluntariat.

„Vor fi, ca şi în alţi ani, demonstraţii ale voluntarilor noştri, care vor acorda ajutor în situaţii de urgenţă. De asemenea, avem ateliere diverse pentru copii, voluntarii vor vorbi despre educaţia pentru sănătate, dar şi despre ce înseamnă să fii voluntar la Crucea Roşie, care sunt valorile noastre”, a explicat Raluca Buzea, director Crucea Roşie Braşov.

În prezent, în filiala braşoveană a Crucii Roşii activează peste 300 de voluntari tineri şi alţi aproximativ 80 de voluntari seniori. Cei mai tineri voluntari au 16 ani – vârsta minimă la care pot accesa programele de voluntariat. Cel mai în vârstă voluntar al Crucii Roşii Braşov are peste 75 de ani.

Alte articole:   Aurelian Pavelescu la „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, înfiinţată în 1876, este o organizaţie umanitară membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparţial şi neutru.

Organizaţia contribuie, prin programele desfăşurate, la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nici o discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică.

Societatea de Cruce Roșie din România s-a înființat și a primit recunoașterea Comitetului Internațional al Crucii Roșii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea țării noastre la Prima Convenție de la Geneva „pentru ameliorarea situației răniților și bolnavilor din forțele armate în campanie”.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate