Zece licee din judeţul Braşov primesc bani pentru reducerea abandonului şcolar

Zece licee din judeţul Braşov primesc bani pentru reducerea abandonului şcolar

În cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar/Romania Secondary Education Project (ROSE), 10 licee din judeţul Braşov, din 271 în toată ţara, beneficiază de finanţare prin granturi pentru reducerea abandonului școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunătățirea rezultatelor la Bacalaureat.

Finanţarea totală pentru prima rundă a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 euro, iar prima tranşă de bani a fost deja trimisă celor 271 licee, care vor beneficia de finanţate prin granturi pe o perioadă de 4 ani.

Fiecare poriect este finanţat cu sume cuprinse între 70.000 de euro şi 152.500 de euro. Proiectele sunt necesare având în vedere lipsa speciliştilor din domeniul tehnic de pe piaţa muncii. Banii vor fi acordaţi în funcție de numărul de elevi înmatriculați și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat.

Alte articole:   FOTO Fundația Conservation Carpathia a deschis Centrul de vizitare „Casa Castorului” în comuna Rucăr

În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute 3 categorii de activităţi eligibile: activităţi pedagogice şi de sprijin, activităţi extracurriculare şi activităţi de renovare şi dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spaţiilor de şcolarizare, respectiv achiziţii de bunuri în scop educaţional.

Cele 10 unităţi liceale din judeţul Braşov sunt: Colegiul „Nicolae Titulescu” Braşov, Colegiul Tehnic Transilvania, Liceul „Petru Rareş” Feldioara, Liceul Tehnologic Râşnov, Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei” Prejmer, Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu” Făgăraş, Colegiul Naţional „Doamna Stanca” Făgăraş, Colegiul Tehnic „Simion Mehedinţi” Codlea, Liceul Teoretic „Zajzoni Rab Istvan” Săcele, Liceul Tehnologic „Malaxa Zărneşti”.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate