Zece ani de la tragedia aviatică din munții Bucegi în care au murit șapte piloți, comemorați la Șimon

Zece ani de la tragedia aviatică din munții Bucegi în care au murit șapte piloți, comemorați la Șimon

În ziua de 26 iulie, se împlinesc 10 ani de la tragicul accident aviatic din Munții Bucegi (zona Poiana Guțanului), când au pierit șase militari israelieni și un militar român.

În memoria acelui eveniment, Ambasada Statului Israel împreună cu Statul Major al Forțelor Aeriene Române organizează, astăzi, 24 iulie, ora 11.00, o amplă ceremonie de comemorare a 10 ani de la tragicul accident de elicopter ce a avut loc în munții Bucegi, în urma căruia și-au pierdut viața 6 militari israelieni și unul român.

Evenimentul va avea loc în satul Șimon, comuna Bran, la monumentul militarilor căzuți în misiune. Vor avea loc un ceremonial militar special, o ceremonie religioasă ortodoxă, depunere de coroane de flori precum și survol al elicopterelor IAR 330 Puma Socat ale Bazei 90.

Alte articole:   Festivalul Toleranței și Promovării Incluziunii Sociale la Codlea

La ceremonie vor participa, alături de Excelența Sa Ambasador David Saranga, Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, General-maior dr. Viorel Pană, precum și văduva militarului român Lt.Cdr Claudiu Ștefan Dragnea.

Jandarmii montani din cadrul Secției de Jandarmi Montani Bran au arborat miercuri, drapelele României și Israelului în zona Poiana Guțanului din Munții Bucegi.

Misiunea a fost îndeplinită la solicitarea Academiei Forțelor Aeriene Brașov, care le-a pus la dispoziție cele două drapele.

Foto: IJJ Brasov

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate