„Zăpada ortopedică” a dus la producerea unui număr mare de incidente pe pârtiile din Poiana Brașov

„Zăpada ortopedică” a dus la producerea unui număr mare de incidente pe pârtiile din Poiana Brașov

Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină, duminică, în mai multe cazuri, în care persoanele s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă în Poiana Brașov și Masivul Postăvaru.

Potrivit Salvamont Poia Brașov, „Zăpada ortopedică” a dus la producerea unui număr mare de evenimente.

Salvatorii montani au fost solicitați să intervină în 7 cazuri, iar turiștii cu răni grave au fost transportați la ambulanțele SMURD

Salvamontiștii ajunși la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, urmând să le coboare la baza muntelui, unde pentru 5 dintre acestea a fost nevoie și de intervenția echipajelor SAJ/SMURD, care le-au preluat și transportat către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

“Între acestea, vorbim despre 2 cazuri, care s-au produs în același loc, în care schiorii au părăsit pârtia amenajată pentru a sări la kicker-ele (trambulinele) de pe marginea acesteia, în ciuda plaselor de interzicere a accesului, instalate. Schiorii sunt rugați să nu mai îndepărteze plasele și să nu mai iasă din zona pârtiilor amenajate. Deoarece vorbim de zone cu denivelări mari, aceștia se pot accidenta foarte ușor și în plus controlul și vizibilitatea pe revenirea în pârtie sunt minime”, au transmis reprezentanții Serviciului Public Local Salvamont Brașov.

De la începutul sezonului de schi, salvamontițtii din Poiana Brașov au intervenit în 480 de cazuri, reprezentând 492 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.

Alte articole:   VIDEO Transfăgărăşanul ar putea fi deschis circulaţiei cu mult înainte de 1 iulie, anunţă DRDP Braşov

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!”, atrag atenția salvamontiștii.

Foto: arhiva

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate