Vouchere sociale 2023. Când intră pe card a patra tranşă de bani

Vouchere sociale 2023. Când intră pe card a patra tranşă de bani

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene acordă în anul 2023 șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, o dată la două luni. Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România”.

Ajutorul social este acordat în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare. În luna august va intra a patra tranșă de bani pentru anul 2023, după ce cea de-a treia tranșă a fost virată în luna iunie. Până în prezent, cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe, ceea ce înseamnă că românii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului 2023.

Alte articole:   Mirror: Prințul Harry va câștiga o avere peste câteva săptămâni

Vouchere pentru pensionari

De voucherele sociale beneficiază pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt: mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

De asemenea, copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023, sunt şi ei incluşi în programul „Sprijin pentru România„.

Alte articole:   Alertă la nivel mondial. Uriașa defecțiune din sistemele Microsoft le-ar putea da idei teroriștilor IT

De asemenea, primesc tichete sociale și familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, precum şi familiile monoparentale, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023, dar şi familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate