Voluntari din rândul junilor duc lumina Învierii acasă la credincioși

Voluntari din rândul junilor duc lumina Învierii acasă la credincioși

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, Uniunea Junilor din Scheii Brașovului și Biserica Sfântul Nicolae a anunțat că va aduce lumina în casele oamenilor sâmbătă noaptea, începând cu ora 22.00. Acțiunea se va desfășura cu ajutorul voluntarilor, membri ai grupurilor de juni, îmbrăcați în straie tradiționale.

Părintele Aurelian Reit a anunțat enoriașii din cele două parohii ale Bisericii “Sfânta Treime” Tocile-Șchei Brașov că slujba Învierii începe în afara bisericii pentru ca această slujbă este Icoana Învierii de obște și a Judecății de Apoi.

Slujba Sfintelor Paști se continua in biserică, deoarece Biserica este Icoana Ierusalimului Ceresc și a Împărăției Cerurilor.

„Anul acesta, pregătirea pentru slujba Învierii va începe sâmbătă, 18.04, între orele 22:00-24:00, în fața porților caselor dumneavoastră, când vă vom aduce Lumina Sfânta a Învierii Domnului și Sfintele Paști. De aceea, vă rog să ne așteptați în acest interval orar, în fața porților, având în vedere faptul, că traseul nostru va porni de la biserică, pe strada «Pe Tocile» și vom urca spre Solomon, urmând să acoperim toate străzile din cuprinsul celor două Parohii ale Bisericii «Sfânta Treime» Tocile. Cu siguranță o sa știți, când ne vom apropia de casele dumneavoastră, deoarece veți auzi chemarea: «Veniți de primiți lumină!». Întrucât, cuvântul «Paște» (Pesah), avea la vechii evrei înțelesul de trecere, chemarea sau invitația, pe care o veți auzi, este chemarea de a trece de la întunericul morții la lumina vieții veșnice. Așa cum, dintr-o singură lumânare se aprind toate lumânările, tot așa Învierea Lui Hristos este începutul și temelia învierii tuturor oamenilor.
La orele 24:00 ne vom întoarce la biserică, pentru a continua rânduiala Slujbei Învierii, pe care o puteți urmări in direct pe pagina noastră de Facebook. A doua zi, Duminică, la ora 12:00 vom aduce bucuria Învierii Domnului în tot orașul, așa cum v-am prezentat în primul meu anunț.
Să ne regăsim sănătoși în Noaptea Învierii!”

Hristos a Înviat!

Alte articole:   VIDEO Accident spectaculos pe DN 6, în Dolj: Un TIR a intrat pe contrasens și a lovit două mașini
https://newsbv.ro/2020/04/18/pastorala-de-pasti-transmisa-de-mitropolitul-ardealului-laurentiu-streza/
https://newsbv.ro/2020/04/18/sambata-mare-ultima-zi-din-saptamana-patimilor/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate