„Un vizionar american: Viaţa şi vremurile lui John F. Kennedy”, într-o expoziţie de fotografie la Braşov

„Un vizionar american: Viaţa şi vremurile lui John F. Kennedy”, într-o expoziţie de fotografie la Braşov

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea Preşedintelui SUA, John F. Kennedy, Ambasada S.U.A. şi Universitatea Transilvania din Braşov inaugurează joi, 25 mai, expoziţia de fotografie „Un vizionar american: Viaţa şi vremurile lui John F. Kennedy” în prezenţa domnului Ronald E. Hawkins Jr., Consilier pentru Presă şi Cultură al Ambasadei S.U.A.

Expoziţia este bazată pe cartea JFK: O viziune pentru America, publicată de istoricul Douglas Brinkley şi de nepotul lui JFK, Stephen Kennedy Smith, și este organizată de Wiener Schiller Productions în colaborare cu Biblioteca Prezidenţială John F. Kennedy.

Expoziția conţine 77 de fotografii reprezentative realizate de fotografi americani şi străini, care ilustrează dramatismul vieții lui John F. Kennedy. Fotografiile sunt parte a colecţiilor Bibliotecii Prezidenţiale John F. Kennedy, Fundaţiei Bibliotecii John F. Kennedy, Getty Images, a unor colecţii private şi a arhivelor familiei Kennedy.

Expoziția va ajunge în 30 de ţări, precum şi în muzee din Statele Unite, începând cu Smithsonian American Art Museum din Washington şi cu New York Historical Society din New York.

Alte articole:   Ghişeu unic de eficienţă energetică, înfiinţat la nivelul judeţului Braşov

La Brașov, expoziţia va fi deschisă în Aula „Sergiu T. Chiriacescu” a Universităţii Transilvania în perioada 25 mai – 8 iunie 2017.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate