Virgil Popa: 5 blocuri din cartierul Electroprecizia și Biblioteca Municipală vor fi reabilitate energetic   

Virgil Popa: 5 blocuri din cartierul Electroprecizia și Biblioteca Municipală vor fi reabilitate energetic   

Cinci blocuri din cartierul Electroprecizia și Biblioteca Municipală Săcele vor fi reabilitate energetic cu bani din PNRR, anunță primarul Virgil Popa.

Virgil Popa a anunțat că Primăria Săcele a depus proiecte în valoare de peste 2.5 milioane de lei. Pentru renovare energetică de blocuri și clădiri publice din municipiu, din fonduri europene. 

“În această perioadă, tot prin programul PNRR, administrația săceleană a depus două cereri de finanțare. Pentru renovarea energetică a clădirilor, pe Componenta 5 – Valul Renovării. 

Astfel, a fost depusă o cerere de finanțare pentru renovarea energetică a unui număr de 5 blocuri din cartierul Electroprecizia. Valoarea este de 13.101.382,5 lei. O a doua cerere este pentru reabilitarea și modernizarea clădirii Bibliotecii Municipale “Victor Tudoran” în valoare totală de 2.510.577 lei.

Pe măsură ce se vor putea accesa și alte axe, intervenții și componente ale PNRR ori a altor surse de finanțare nerambursabile, administrația săceleană este pregătită pentru accesarea unor astfel de fonduri specifice”, a transmis Virgil Popa. 

Cele cinci blocuri și clădirea Bibliotecii ar urma să fie reabilitate din punct de vedere energetic. Proiectul facilitează finanțarea pentru renovarea energetică a clădirilor rezidențiale și a clădirilor publice, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), program de finanțare, prin care sunt reabilitate și blocuri de locuințe din orașul Victoria.

Alte articole:   Ziua Muncii. În ultimii 25 de ani, fabricile din România au pierdut aproape 500.000 de angajaţi
https://newsbv.ro/2022/04/20/trei-blocuri-din-victoria-vor-fi-reabilitate-energetic/

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate