VIDEO Traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Făgăraș, cercetat de arheologi

VIDEO Traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Făgăraș, cercetat de arheologi

Se fac săpături arheologice pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Făgăraș.

Cercetările arheologice pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Făgăraș (Autostrada A13), pe Lotul 3, sunt în plină desfășurare.

DRDP Brașov anunță că în prezent au loc cercetări arheologice pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Făgăraș (A13).

Cercetările arheologice pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Făgăraș (A13) sunt în plină desfășurare. Arheologii au săpat în peste o mie de puncte pentru a identifica eventuale zone în care s-ar putea identifica vestigii care merită cercetate. Cercetarea arheologică este un pas esențial înainte de începerea lucrărilor și vizează adaptarea proiectului tehnic pentru a proteja toate zonele care au valoare istorică”, explică reprezentnații DRDP Brașov.

Alte articole:   VIDEO Peisaj de iarnă pe platoul Bucegi în luna mai

Potrivit arheologului Alin Gheorghe, care participă la cercetări, s-a săpat în peste o mie de puncte, pe secţiuni din 55 în 55 de metri sau chiar mai dese.

„De-a lungul autostrăzii noi mergem și facem secțiuni din 55 în 55 de metri sau chiar mai dese. Până acum am ajuns la aproape 1000 de secțiuni. Noi săpăm până în stratul de steril arheologic, căci în el găsim amprentele antropice”, a declarat arheologul Alin Gheorghe.

Acesta a precizat că până acum nu au fost descoperite situri importante pe acest lot, care să împiedice lucrările, cu excepția unui potențial sit lângă Făgăraș.

Pe la Făgăraș, pe ultimul lot, am găsit un potențial sit pe care se va săpa probabil atunci când constructorul se va apuca de construcția propriu-zisă”, a explicat specialistul.

Alte articole:   Începe Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate