Video Şase bărbaţi din Feldioara, implicaţi în scandalul din Costineşti. Jandarmii şi poliţiştii acuzaţi de violenţă. Jandarmeria a început o anchetă

Video Şase bărbaţi din Feldioara, implicaţi în scandalul din Costineşti. Jandarmii şi poliţiştii acuzaţi de violenţă. Jandarmeria a început o anchetă

Anchetă în Jandarmerie, după intervenția din Costineşti, unde 6 bărbați din Feldioara s-au bătut cu jandarmii .

Un scandal de proporții a fost marți, 15 august 2023, pe plaja din Costinești, unde două grupuri de turiști s-au luat la bătaie pe nisip.

Jandarmii și polițiștii au ajuns pe plajă după un apel la 112.

Când au apărut oamenii legii, scandalagii au sărit să îi bată și pe aceștia. Din imagini (primul video) se vede că unul dintre jandarmi îl pălmuiește pe un agresor, apoi se bate cu el parte în parte.

Potrivit IPJ Constanţa, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Costineşti au reţinut, pentru 24 de ore, patru bărbaţi, sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Doi dintre cei implicați în scadal spun că au fost bătuți și în sediul Poliției

Cele 6 persoane acuzate de oamenii legii sunt din comuna brașoveană Feldioara. Doi dintre cei implicați în conflictul cu jandarmii și polițiștii le-au povestit și jurnaliștilor variantele lor. Susțin că ar fi fost bătuți și în sediul Poliției, potrivit stiri.tvr.ro.

„M-au trântit, m-au încătusat, mi-au dat cu spray paralizant, un prieten a întrebat de ce m-au încătuşat şi atunci l-au încătuşat şi pe el după care a urmat restul: pumni, spray lacrimogen.

La post când am ajuns aici, bătăi pe ei. Ne-au băgat înăuntru, în maşină bătăi şi aici bătăi. Şi copiii! Când au dat cu spray au dat şi la copii. (Ce scrie pe certificatul de la spital?) Leziuni craniene, la mine aici cu ochiul, la băiat timpanul spart”, susţine unul dintre bărbaţi.

Jandarmerie verifică modul în care polițiștii au intervenit în conflictul

Jandarmeria a făcut mai multe precizări legate de discuțiile aprinse dintre angajații săi și cei 6 indivizi care erau băuți, potrivit unor surse judiciare.

Alte articole:   Indemnizațiile pentru copiii şi adulţii cu handicap grav, majorate

Jandarmeria a anunțat că se fac verificări legate de intervenția echipei din Costineşti și, dacă va fi cazul, vor urma sancțiuni. Exsită și o explicație oficială pentru faptul că s-a ajuns la violențe între jandarmi și turiști.

„Atunci când au ajuns pe plaja din Costinești s-au confruntat cu situații extrem de tensionate, cu un comportamnet agresiv din partea persoanelor implicate în conflict. Au bruscat jandarmii, au aruncat în ei cu nisip, i-au tras de haine, unul dintre colegii mei avea uniforma ruptă. Aveau în mod repetat amenințări către forțele de ordine, le spuneau despre familiile lor că vor fi urmărite, despre ei că îi cunosc și că vor fi urmăriți”, a declarat pentru sursa citată, Ana Maria Burghi, purtător de cuvânt Jandarmeria Română.

Cei 6 bărbați din județul Brașov sunt cercetați pentru ultraj, lovire și alte violente, tulburarea ordinii și liniștii publice. Doi dintre ei au mai fost anchetați și condamnați. Unul, într-un dosar de import ilicit de arme și explozibili, în Germania.

Alte articole:   Campanie de colectare a deșeurilor electrice, cu premii, sâmbătă, la Zărneşti

Vă avertizăm, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate