VIDEO Roxana Mînzatu: “2020, an decisiv pentru atragerea fondurilor europene în sănătate”

VIDEO Roxana Mînzatu: “2020, an decisiv pentru atragerea fondurilor europene în sănătate”

Asta crede fostul ministru al Fondurilor Europene, social-democrata Roxana Mînzatu. Ea susține că fodurile europene pentru sănătate, pe care le putem obține anul acesta, sunt capitale pentru următorii zece ani.

În opinia ei, dacă nu vom reuși să accesăm, în 2020, banii necesari pentru sănătate, din 2021 ne va fi mult mai greu să primim aceste fonduri. Roxana Mînzatu susține că nu a văzut niciun interes din partea ministrului Sănătății pentru atragerea de fonduri europene în acest domeniu.

Am făcut chiar și o solicitare în scris prin care am întrebat dacă există o viziune, dacă sunt elaborate proiecte în acest sens. Este esențial cu banii europeni să începem finanțarea spitalelor regionale din țară. Trebuie să fie o prioritate sanătatea pentru orice guvern. Din păcate, am constatat că nu a existat, în ultimele trei luni, un interes pentru atragerea fondurilor europene în acest domeniu”, a precizat deputatul PSD. Roxana Mînzatu. În exercițiul financiar 2014 – 2020, România a atras un miliard de euro pentru sistemul medical. Potrivit Roxanei Mînzatu, acum ar fi nevoie de cel puțin două miliarde de euro.

Alte articole:   VIDEO Alexandra Crivineanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan: Avem obligația să deblocăm Brașovul!
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate