VIDEO Premieră istorică la Brașov! Competiție internațională de box, în februarie

VIDEO Premieră istorică la Brașov! Competiție internațională de box, în februarie

Între 22 și 28 februarie, Brașovul va fi capitala internațională a boxului. Sala Sporturilor va fi gazda celei mai importante competiții pugilistice de sub Tâmpa. 250 de sportivi din 30 de țări vor lua parte la prima ediție a Brașov Open, la tineret și juniori.

Și-au anunțat prezența sportivi de pe 3 continente: Europa, Asia și America. SUA va trimite la Brașov cei mai valoroși tineri boxeuri. Detalii ne oferă președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea:

În mod cert este foarte importantă competiția pentru România, dar pentru Brașov este o competiție în premieră. Nu cred că a mai existat vreodată, în istorie, un turneu atât de important în Brașov. Eu nu îmi aduc aminte în decursul carierei mele și de oficial, dar și de sportiv, ca la Brașov să se țină un turneu internațional de o asemenea anvergură.

Daniel Ursache este cel datorită căruia Brașovul a câștigat organizarea acestui eveniment care constituie o premieră pentru orașul nostru:

A fost destul de greu să-i convingem pe cei de la Federație că noi merităm să găzduim un asemenea eveniment. Eram în concurență cu cei din Gheorgheni, din Harghita, dar noi am prezentat o ofertă mai bună. Încercăm să readucem boxul brașovean unde era odată, organizând această competiție la noi în oraș.

Fostul mare campion la box, Mihai Leu, va fi imaginea turneului:

La Brașov vin de foarte mulți ani, îmi place foarte mult Brașovul, dar întotdeauna vin pentru curse, adică aici țin și mașina de curse, aici organizez și cursa pe traseu montan din Poiana Brașov. Să vin pentru un eveniment legat de box a fost o surpriză foarte frumoasă. România are nevoie de foarte multă promovare, despre România mult timp s-a vorbit destul de urât în străinătate.

Competiția este susținută de Consiliul Județean Brașov. Szenner Zoltan, vicepreședintele CJ Brașov.

Este o oportunitate deosebită pentru Brașov. De a promova orașul, în special municipiul, dar și vom încerca și județul cu siguranță. Dar este o oportunitate de a promova și acest sport.

La eveniment vor lua parte pugiliști cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani. Bugetul total al turneului se ridică la 50.000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate