VIDEO Un polițist local din Brașov, filmat când bătea un om al străzii în birou

VIDEO Un polițist local din Brașov, filmat când bătea un om al străzii în birou

Un polițist local din Brașov a fost filmat în timp ce bătea, la secție, un om al străzii. Povestea este veche, datează din 2014, dar, ca de obicei, mai-marii Poliției Locale au pus batista pe țambal, ca să nu dea rău la imaginea instituției.

Interesantă este și sentința primită de Adrian Negruși – polițistul-milițian din Brașov, cel pe care îl vedeți în imaginile primite pe mailul redacției newsbv.ro.

Judecătoria Brașov îl condamnă pentru purtare abuzivă „la pedeapsa de un an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. În baza art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere : a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Braşov, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Săcele sau în cadrul Primăriei comunei Hărman, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. În baza art. 404 alin. 2 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen. În baza art. 25 şi 397 C.pr.pen. respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Brumar Gruia, ca rămasă fără obiect”.

Alte articole:   Strategii de perfecționare a unei culturi organizaționale sănătoase în compania ta

Pedeapsă a fost redusă, ulterior, de Curtea de Apel: „ În temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, ADMITE apelul formulat de inculpatul Negruşi Adrian, împotriva sentinţei penale nr.138 din 27 ianuarie 2015 a Judecătoriei Braşov, pronunţată în dosarul penal nr.22791/197/2014, pe care o desfiinţează sub aspectul cuantumului pedepsei şi a duratei termenului de supraveghere. Rejudecând în aceste limite, reduce cuantumul pedepsei aplicată inculpatului Negruşi Adrian la 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă, prevăzută de art.296 alin.2 Cod penal, raportat la art.193 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.396 alin.10 Cod de procedură penală. Reduce termenul de supraveghere stabilit conform art.92 Cod penal la 2 ani şi 6 luni. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate”.

Alte articole:   Pe 1 Decembrie se aprind luminiţele de Crăciun la Victoria

După incident, poliţistul a fost suspendat din funcţie în momentul în care a fost trimis în judecată. Ulterior, când s-a pronunţat sentinţa definitivă a fost eliberat din funcţie, cum este procedura legală în astfel de cazuri, spun oficialii de la Poliția Locală Brașov.

De fapt, probleme au mai fost cu angajații Poliției Locale Brașov:

Jurista Poliției Locale Brașov, implicată într-un dosar de proxenetism


Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate