VIDEO Mihail Neamțu lansează „Eros Logos Agape” la Brașov

VIDEO Mihail Neamțu lansează „Eros Logos Agape” la Brașov

Mihail Neamțu vine la Brașov, la Centrul Cultura Reduta, în data de 8 aprilie, la ora 18.00. El va lansa cu această ocazie lucrarea „Eros Logos Agape .

În emisiunea „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”, acesta a susținut că revine la Brașov din două motive.

M-am născut în județul Brașov, la Făgăraș. Într-un oraș niciodată prea mic pentru visele mari ale copilăriei. Îmi place să spun. Am crescut până la șase, șapte ani în acest spațiu binecuvântat al Țării Oltului. După aceea părinții mei au plecat înspre Arad, de unde ne venea o susținere suplimentară. Pentru că bunicii aveau acolo o grădină. Și, într-adevăr, mereu m-am întors cu bucurie, atât la Brașov, unde, poate vă spun un lucru interesant, m-am căsătorit și unde nașul meu de cununie est,e în prezent, slujitor la altar în Biserica Greacă.

Am revenit în Brașov de fiecare dată cu drag pentru că există un public interesat de cultură. Și am avut probabil peste 10 lansări de carte de-a lungul timpului. Probabil am scris și eu prea multe cărți. Însă următoarea noastră întâlnire cu publicul brașovean este programată pentru 8 aprilie, ora 18 la Reduta, geografia Brașovului. Vom discuta despre Eros Logos Agape, dragostea în era smartphone. Adica provocările pe care le resimt tinerele generații, dar poate și adulții. Poate și cei mai vârstnici, când vine vorba de relaționare.

Pentru că iubire e de mai multe feluri

Grecii spuneau că sunt patru tipuri de iubire: iubirea între părinți și copii, storge, era un concept pe care ei l-au dezvoltat. E o iubire, am putea spune, irațională. E o iubire pe care nu ți-o propui să o cultivi. Pur și simplu o ai. Orice mamă își iubește puiul. Orice tată ține la copiii săi. Apoi, avem dragostea, filia, între prieteni. Există acest cult al prieteniei pe care civilizația occidentală l-a dezvoltat. De la David și Jonathan, personaje biblice, până la prietenia între Ioan Slavici și Mihai Eminescu sau Ion Creangă și Mihai Eminescu.

Avem un cult veritabil al prieteniei pe care, repet, cultura noastră occidentală l-a dezvoltat. Cu un element intermediar despre care se vorbeste foarte rar astăzi, dragostea față de țară. Mai este sau nu valabilă această temă? În condițiile în care, tot la Brașov, Andrei Mureșanu a scris imnul național «Deșteaptă-te române!». Și, romantic fiind, pătruns de acest fior național, acest reprezentant, repet, al unionismului din secolul XIX pleda, pentru o înrădăcinare.

Astăzi vedem foarte clar: ni se spune că iubirea de țară e o ficțiune. Că până la urmă trebuie să fim cetățenii întregului glob. Ni se spune că nu mai contează granițele. Ni se spune că nu mai contează glia, că nu mai contează memoria. Că nu mai contează istoria. Despre toate aceste lucruri vom vorbi în data de 8 aprilie la Reduta Si vom avea de asemenea invitat special, un exceptional teolog biblist, pe Parintele Cătălin Vargal.

 De asemenea niște voci importante ale muzicii clasice ne vor onora cu prezența. Va fi un eveniment, zic eu, de înaltă ținută. Va fi un eveniment care va atrage publicul și de aceea ne bucurăm să-i chemăm pe toți cei care sunt dornici să aibă niște beneficii suplimentare pe siteul www.mihailneamțu.eu. Se pot găsi toate detaliile pe  www.mihailneamțu.eu.

Vă invităm să urmăriți această emisiune provocatoare, AICI!

Alte articole:   Până la sfârșitul acestei luni pot fi ridicate tichetele din cadrul campaniei ,,Dar din suflet pentru seniori''

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

 

Distribuie dacă îți place!