VIDEO Încep lucrările la Centura Comarnic. Cum arată traseul şi care este termenul de finalizare

VIDEO Încep lucrările la Centura Comarnic. Cum arată traseul şi care este termenul de finalizare

Astăzi, 6 noiembrie, încep lucrările la Centura Comarnic. Constructorul are termen de execuție de 12 luni pentru șoseaua de 6 kilometri.

Luni încep lucrările pentru construirea unei centuri ocolitoare la Comarnic, considerată un pas important pentru fluidizarea circulaţiei pe DN1 Valea Parhovei.

Proiectul şoselei, cu o lungime de şase kilometri, a fost preluat de Consiliul Judeţean Prahova de la Ministerul Transporturilor şi prevede construirea, într-un an, a unei benzi pe sens, poduri peste râul Prahova, dar şi peste linia de tren Bucureşti-Braşov.

Termenul de finalizare pe care l-a comunicat CJ Prahova este ,,noiembrie 2024″, deși termenul de execuție din licitație este de 20 de luni.

,,Centura Comarnic va servi ca drum de descărcare a viitoarei autostrăzi. Termenul de finalizare a lucrărilor este noiembrie 2024. Consiliul Județean Prahova a făcut studiul de fezabilitate pentru acest traseu și a propus proiectul Ministerului Transporturilor/CNAIR – ca descărcare de pe viitoarea autostradă A3 (pentru facilitarea accesului în orașe/stațiuni al turiștilor și pentru ca autostrada să nu fie încărcată de localnici). ” a transmis CJ Prahova, potrivit Economedia.ro.

Contractul de proiectare și execuție, în valoare de valoarea de 236.740.000,00 lei fără TVA, a fost semnat în primăvara acestui an, lucrările fiind realizate de S.C. FRASINUL S.R.L. (lider) – S.C. ARTEHNIS S.R.L., la valoarea de 236.740.000,00 lei fără TVA. Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Transport 2021-2027.

Alte articole:   Patru ateliere de animaţie stop-motion la Olimpia - Muzeul Sportului și Turismului Montan

Pasaje supraterane la Sinaia şi Predeal

Proiectul include trei poduri noi peste râul Prahova, precum și dublarea podului de pe Drumul Județean 101 R.

Caietul de sarcini pe care l-a consultat Economedia arată o lungime de 5,8 kilometri cu traseu la vest de orașul Comarnic, paralel cu DN 1 și cu râul Prahova. Durata de realizarea este de 23 de luni din care primele trei luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuție.

Tot pe Valea Prahovei, Compania de Drumuri vrea să construiască pasaje supraterane la Sinaia şi Predeal, iar Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii modernizează un Drum Judeţean pe Valea Doftanei între Câmpina şi Săcele, care va deveni o alternativă pentru ruta spre şi dinspre Braşov pe lânga varianta DN1A Cheia-Săcele.

Alte articole:   VIDEO O balenă a răsturnat o barcă de pescuit în largul coastei New Hampshire. Două persoane au căzut peste bord

Luni, la inaugurarea șantierului propriu-zis, și-a anunțat prezența și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Săptămâna aceasta, Guvernul a aprobat exproprierile pentru modernizarea căii ferate Brașov-Sighișoara şi pentru Centura Comarnic.

Guvernul a aprobat exproprierile pentru modernizarea căii ferate Brașov-Sighișoara şi pentru Centura Comarnic

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate