VIDEO Imagini senzaționale cu doi râși filmate în Parcul Național Piatra Craiului

VIDEO Imagini senzaționale cu doi râși filmate în Parcul Național Piatra Craiului

Imagini senzaționale și foarte rare cu doi râși în momente de tandrețe într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului, într-o filmare realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare amplasate de specialiștii Romsilva.

În cele două minute de filmare se poate observa tandrețea și afecțiunea dintre cele două superbe feline. Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs din Europa. Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor foarte de discret, fiind văzut foarte rar de oameni în libertate.

Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare. Parcul National Piatra Craiului asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată.

Parcul National Piatra Craiului unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate