VIDEO Francezul căutat de salvamontişti în Munţii Bucegi, găsit mort. Era angajat al Ambasadei Franței

VIDEO Francezul căutat de salvamontişti în Munţii Bucegi, găsit mort. Era angajat al Ambasadei Franței

Turistul francez căutat în Munţii Bucegi de salvamontiștii din județele Brașov și Prahova, a fost găsit decedat. Bărbatul era angajat al Ambasadei Franţei în România.

Cetățeanul francez dispărut duminică în Munţii Bucegi a fost găsit mort într-o prăpastie de pe Valea Caraimanului. Se pare că a alunecat pe frunzele adunate pe potecă și a căzut aproape 80 de metri între stânci.

Traumatismele suferite i-au provocat moartea, spun salvamontiștii care l-au descoperit.

Turistul a fost găsit mort pe Jepii Mici, în partea inferioară. Şeful Salvamont Buşteni, Laurenţiu Paraschiv, a declarat pentru Agerpres că trupul neînsufleţit a fost recuperat pe cale terestră.

„A fost găsit mort pe Jepii Mici, în partea inferioară. Ar fi căzut circa 80 de metri din potecă. Trupul va fi recuperat pe cale terestră”, a precizat Laurenţiu Paraschiv.

Pascal Bourgeois, în vârstă de 58 de ani, era angajat al Ambasadei Franţei în România. El a plecat singur pe munte sâmbătă dimineață și a anunțat în prealabil că are în plan două posibile trasee. Intenționa să revină în București duminică seara, dar, luni dimineață nu a ajuns la Ambasada Franței, unde era angajat, iar colegii lui au dat alarma.

„Bărbatul dispărut în Bucegi este un angajat al Ambasadei Franţei în România. „În legătură cu anunţul publicat de Salvamont România, putem confirma că este vorba despre un angajat al Ambasadei Franţei în România. Precizăm că este o persoană în condiţie fizică bună, familiarizat cu regulile specifice ale urcatului pe munte, care a parcurs şi alte trasee montane din România”, au transmis reprezentanții Ambasadei Franţei în România.

Decesul bărbatului este anchetat de poliție în cadrul unui dosar penal de ucidere din culpă.

Alte articole:   Campania Blood Network: Donează sânge și mergi gratuit la UNTOLD sau Neversea

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate