VIDEO Explozie la fabrica de armament Tohan Zărnești. O persoană a decedat

VIDEO Explozie la fabrica de armament Tohan Zărnești. O persoană a decedat

Un cititor ne-a transmis că, în urmă cu puțin timp, ar fi avut loc o explozie la o secție de la Tohan SA Zărnești. Uzina este specializată în fabricarea munitiei si armamentului, precum și a explozivilor.

UPDATE

O persoană a decedat! Este vorba despre un bărbat.

Explozia a avut loc la o hala inchiriata de firma TEMEXSON, patronată de Bondria Mihai din Săcele, și are ca obiect de activitatea producția și comercializarea de artificii la punctul de lucru Tohan.

În hala unde erau depozitate artificiile firmei în cauză, la momentul exploziei erau trei persoane, două dintre acestea reușind să iasă din hala.

Hala închiriată de SC TOMEXSON SRL este situata la 300 m de poarta apropiată de Tohanul Nou – la o distanta destul de mare de zona in care sunt depozitate produsele pirotehnice ale uzinei Tohan. Precizăm că în incident nu au fost implicați angajați ai SC Tohan SA.

Reprezentanţii ISU Braşov le-au recomandat cetăţenilor ca, pentru orice eventualitate, să ţină geamurile închise.

Cauza izbucnirii exploziei este în curs de stabilire.

Știrea inițială

„A fost un veritabil foc de artificii…. Care a durat cel puțin 10 minute”, ne-a scris cititorul. Pompierii au ajuns la fața locului. Și primarul Alexandru Igrișan este prezent.

ISU Brașov a alocat 4 autospeciale cu apă și spumă,  1 autocisterna 10000 litri, 2 echipaje de prim ajutor, 1 echipaj de cercetare chimica CBRN, 1 echipaj pirotehnic. Din primele informații este posibil sa fie o victimă.
De asemenea, sunt 2 persoane intoxicate cu fum.

Au fost alertate și serviciile voluntare pentru situatii de urgență Rasnov, Bran, Cristian și Vulcan.

Revenim cu amănunte!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!