VIDEO Dr. Dan Grigorescu luptă de 7 ani să convingă autoritățile să construiască Noul Spital al Brașovului

VIDEO Dr. Dan Grigorescu luptă de 7 ani să convingă autoritățile să construiască Noul Spital al Brașovului
S-au împlinit 7 ani de când la Brașov a fost anunțat cel mai important demers civic după 1989. Societatea civilă a impus pe politicienilor construirea unui nou spital al Brașovului.
Demersul l-a avut ca portdrapel pe medicul Dan Grigorescu, căruia i s-au alăturat sute de brașoveni. În cele din urmă, proiectul a fost luat în seama de autorități și la această oră există un Studiu de Fezabilitate. Care și acela s-a născut greu, pentru că proiectul început de fostul primar George Scripcaru a fost ținut la sertar de Coliban. La presiunea opiniei publice, a fost în cele din urmă realizat. Și cam atât. Pentru că primarul  Allen Coliban l-a abandonat în curtea Ministerului Sănătății.
Și, după cum se știe, dacă așteptăm autoritățile centrale să facă ceva…

Trei potențiale surse de finanțare

Bineînțeles, cea mai mare problemă este asigurarea finanțării pentru un asemenea obiectiv. Președintele Asociației Noul Spital al Brașovului, dr. Dan Grigorescu, as identificat trei posibile surse de finanțare, care pot reduce presiunea pe bugetul cu care va contribui în final comunitatea.
Domnia sa spune că se po atrage fonduri nerambursabile pe partea de mediu (componenta „Green” a proiectului!), de la eficientizarea termică a clădirii la asigurarea de energie verde etc. O alta este partea  de informatizare (componenta „Smart” a proiectului!) și, nu în ultimul rând, partea de conflicte și dezastre (componenta „militară” a proiectului, a numit-o medicul brașovean.
În fapt, este vorba de asigurarea unei capacități în caz de situații de urgență (cum a fost criza de paturi în pandemie).
Despre acest subiect puteți afla multe informații, dar și despre Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumologie care și acela e blocat în acest moment, în emisiunea „Secretele Brașovului”, emisiune realizată în cadrul unui proiect comun al RTT – Radio Televiziunea Transilvania și newsbv.ro.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   FOTO Cățeluşă salvată după 8 ore dintr-o vizuină de vulpe, în Cluj. La operațiune a participat și un câine care a ajutat la căutarea victimelor după cutremurul din Turcia

Anunţuri mică publicitate