VIDEO Centura Ocolitoare a Municipiului Făgăraș începe să prindă contur

VIDEO Centura Ocolitoare a Municipiului Făgăraș începe să prindă contur

Începută la finalul anului trecut, Centura Ocolitoare a Municipiului Făgăraş prinde contur.

Pe șantierul noii centuri ocolitoare a municipiului Făgăraș se lucrează de zor chiar şi în această perioadă. Varianta Ocolitoare Făgăraş este executată de firma Strabag SRL.

 În acest moment constructorul execută lucrări de excavare și de transport a materialului rezultat, iar mobilizarea este bună.

Potrivit primarului Gheorghe Sucaciu, Centura Ocolitoare a Municipiului Făgăraș nu mai este doar o simplă promisiune, ci devine realitate.

„Am efectuat o vizită pe șantierul variantei de ocolire a Municipiului Făgăraș, unde lucrările au început la finalul anului 2023. Am fost  plăcut surprins să constat că există activitate, chiar și în această perioadă de iarnă. Constructorul, firma Strabag, execută lucrări de excavare și de transport a materialului rezultat. Varianta ocolitoare a municipiului Făgăraș nu mai este doar o simplă promisiune. Devine realitate!”, a transmis edilul.

Reamintim că în data de 29 iunie 2023 a fost semnat contractul pentru serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru varianta de ocolire, iar la finalul lunii noiembrie 2023, primarul Gheorghe Sucaciu a emis și ordinul de începere alucrărilor.

Alte articole:   Concert de lansare „Brasov Youth Orchestra”, în cel mai cunoscut hotel din centrul orașului!

Varianta de ocolire a Făgărașului se desprinde din DN1 la km 232+324 și se închide în DN1 la km 236+820. Lungimea variantei de ocolire este de 5,9 km. Legătura rutieră cu DN1 este asigurată prin realizarea a două intersecții giratorii. Centura este construită pe partea de nord, pe locul unui drum tehnologic.

Pe traseul ocolitoarei se vor monta şi două staţii pentru închirierea bicicletelor. De asemenea, prin acest proiect vor fi achiziţionate şi 20 de biciclete.

Durata estimată de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, însă, potrivit primarului Gheorghe Sucaciu, sunt şanse mari ca în acest an Centura Ocolitoare a Municipiului Făgăraş să fie gata.

Alte articole:   Avantajele potențiale ale dependenței de împrumuturile online

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate