VIDEO Atenție, brașoveni! Selfie-urile pe tren iau vieți, nu like-uri!

VIDEO Atenție, brașoveni! Selfie-urile pe tren iau vieți, nu like-uri!

Ca urmare a rezultatelelor pozitive obținute la nivel național, în perioada iulie 2020 – ianuarie 2021, de către Poliția Română, Compania Națională Căi Ferate și Mercury 360, în urma implementării Campaniei  de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare  în zonele feroviare  “SELFIE-UL PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI ”, s-a decis continuarea activităților preventive  pe tot parcursul anului 2021.       

La nivel local, activitățile vor fi organizate și desfășurate de către Inspectoratul de Poliție Județean Brașov (prin Biroul Analiza și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară)  cu sprijinul   Secției  Regionale  de Poliție Transporturi Brașov.  Conceptul creativ al campaniei constă în realizarea și distribuirea în mediul online a unor materiale video sugestive, care prezintă într-un mod simbolic efectele electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune asupra a trei machete ale unor imagini reprezentative pentru rețelele de  socializare, respectiv trei iconițe tip ,,smiley face”.

De asemenea vagonul  personalizat cu  însemnele și mesajele campaniei va circula în țară,  fiind atașat mai multor trenuri.  În perioada 01.03. – 31.04.2021 călătorii pot circula  cu acesta, deoarece este atașat trenurilor IR 1631 și IR 1636 pe ruta București Nord – Brașov  și retur, înlesnind astfel transmiterea mesajului preventiv.

Pe  traseul ”călătoriei” vagonului personalizat, polițiștii structurilor de prevenire și de poliție transporturi vor organiza acțiuni publice în stațiile CFR, astfel încât tinerii să conștientizeze și să înțeleagă riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectă regulile de conduită în proximitatea rețelei de înaltă tensiune și care, din teribilism, escaladează plafoanele vagoanelor de tren pentru a se fotografia cu scopul de a posta fotografiile pe rețelele de socializare. Aceștia ignoră sau nu cunosc riscurile la care se expun, respectiv posibilitatea formării unui arc electric și electrocutării.

Grupul țintă al campaniei va fi reprezent de călătorii care folosesc transportul pe calea ferată și populația generală din zonele adiacente gărilor/ depourilor, cu accent pe tineri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate