VIDEO Ample controale printre șoferii vitezomani

VIDEO Ample controale printre șoferii vitezomani

Polițiștii brașoveni au desfășurat, ieri, o acțiune care a vizat menținerea gradului de siguranță rutieră, prin identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, dar și prin identificarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise.

Acțiunea s-a desfășurat în întervalul orar 11.30-14.00, când, în baza datelor colectate, au fost înregistrate valori mai mari ale numărului de accidente rutiere.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au constatat aproape 90 de abateri rutiere, dintre acestea 70 fiind sancțiuni aplicate conducătorilor auto care au depășit regimul legal de viteză.

De asemenea, pentru 4 dintre conducătorii auto sancționați a fost luată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere pentru depășirea limitei de viteză cu peste 50 de km/h sau pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise.

În cazul unui conducător auto, care în timpul controlului a manifestat o stare de agitație, polițiștii au efectuat un test de identificare a substanțelor psihoactive din organism, test în urma căruia au reieșit indicii cu privire la prezența substanțelor interzise.

Ca urmare a acestui rezultat, polițiștii au condus persoana identificată la unitatea medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a tipului de substanță identificată.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând ca în cadrul cercetărilor să se stabilească cu exactitate cantitățile de substanțe prezente în organism.

La acest moment, dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate