Victoria va avea o nouă creșă prin Programul Guvernamental “Sfânta Ana”. Vor fi disponibile 70 locuri

Victoria va avea o nouă creșă prin Programul Guvernamental “Sfânta Ana”. Vor fi disponibile 70 locuri

O nouă creșă pentru 70 de copii va fi construită în orașul Victoria, finanțată prin Programul guvernamental de construire de creșe „Sfânta Ana”.

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea a încă 10 creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul guvernamental de construire de creşe ”Sfânta Ana”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a anunţat ministrul Cseke Attila, potrivit News.ro.

Potrivit ministerului, cu aceste unităţi de învăţământ antepreşcolar, Ministerul Dezvoltării finanţează, până în prezent, un total de 228 de creşe, dintre care una a fost deja predată autorităţilor locale, la sfârşitul anului trecut, la Fălticeni.

”Astfel, în localităţile Valea Lupului (jud. Iaşi) şi Adjud (jud. Vrancea), va fi construită câte o creşă mare (fiecare cu o capacitate de 110 copii), în Victoria (jud. Braşov) va fi construită o creşă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii), iar câte o creşă mică (pentru câte 40 de antepreşcolari) va fi finanţată în Ighiu (jud. Alba), Văleni-Podgoria (jud. Argeş), Sălard (jud. Bihor), Drăgăeşti-Ungureni (jud. Dâmboviţa), Sabasa (jud. Neamţ), Poiana Stampei (jud. Suceava) şi municipiul Satu Mare”, precizează MInisterul Dezvoltării.

Ministrul Dezvoltării a precizat că „prin construcţia acestor 10 creşe, creăm 570 de noi locuri pentru copiii din aceste localităţi”.

Ministerul Dezvoltării construieşte creşe moderne şi prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parţial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării.

Alte articole:   DigCompRo: Sute de mii de români vor dobândi competențe digitale de bază

În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creşe, prin care vor creşte semnificativ locurile din creşele de stat. Creşele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităţilor publice locale şi care va diminua timpul necesar construcţiei”, se arată în comunicat.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate