Viceprimarul din Sânpetru a demisionat! „Am crezut mult în sloganul USR-PLUS de a face o altfel de politică”

Viceprimarul din Sânpetru a demisionat! „Am crezut mult în sloganul USR-PLUS de a face o altfel de politică”

Viceprimarul Silviu Mihaila a demisionat din funcția de viceprimar în care a fost ales, în contextul în care USR-PLUS deține majoritatea în Consiliul Local Sânpetru. Redăm în continuare justificarea sa, evident, de pe Facebook, că acolo se face administrația publică.

„Din păcate nu am mai putut continua într-un mediu plin de mizerie și interese, altele decât cele ale comunității. In administrația locala de la Sanpetru nu exista principii, nu exista profesionalism, nu exista onoare. În acest an am încercat sa cultiv aceste valori atât în Consiliul Local cat și in Primărie. Sunt și persoane care muncesc și au apreciat efortul meu, dar suntem prea putini pentru a înainta. Nu am vrut sa fac compromisuri murdare și poate de aceea nu am fost acceptat, nu am vrut sa accept ca în administrație sa ajungă persoane fără competente pe niște funcții acordate politic «pentru ca asa este politica». Nu am fost și nu vreau sa fiu un om politic, ci un profesionist care vrea sa ajute comunitatea lui. Am crezut mult în sloganul USR-PLUS de a face o altfel de politica, efectiv în interesul nostru al cetățenilor, curat și bazat pe reguli clare și transparente. Am tot spus ca societatea civila are un rol foarte important și trebuie sa se implice, sa își tragă totimpul la răspundere aleșii locali, orice culoare politica ar avea, sa vina în ședințele de consiliu locala sa ii vadă cum votează, cu ce proiecte vin. La Sanpetru avem consilieri care au ceva vechime acolo și nu au venit niciodată cu vreun proiect, doar ridica mana când trebuie sa să abțină de la vot, sau impotriva. Trist, dar adevărat. Primăria are nevoie de specialiști, care sa vina și sa se implice, juriști, contabili, manageri, consultanți. Îmi pare rău, poate dezamăgesc pe unii, dar din păcate nu pot sa mai fiu parte din asa ceva. Am făcut o echipa buna cu Marian Arhire, împreună ne-am dat tot interesul ca să ducem aceasta comuna într-o direcție corecta. Dar nu tot timpul lucrurile au depins de noi. Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat în acest an plin! Sper sa vina vremuri mai bune. Mult succes tuturor”.

Demisia dlui. viceprimar comportă câteva observații:

  1. După un an, dl. vice abandonează și trădează încrederea sânpetrenilor care l-au votat. USR PLUS deține puterea la Sânpetru: primar, viceprimar, majoritate în Consiliul Local. E penibil să te smiorcăi că „e” unii răi, că e un mediu plin de mizerie și interese. Păi nici când aveți pâinea și cuțitul nu sunteți în stare să faceți ordine? Spuneți treaba asta hotărât și dați-vă toți demisia, cei din USR PLUS, din administrația publică de la Sânpetru. Ce vă lipsește? Șef de poliție USR? Ofițer SRI detașat la Sânpetru după ce primește acceptul USR? Procurori USR?
  2. Nu am vrut sa fac compromisuri murdare și poate de aceea nu am fost acceptat, nu am vrut sa accept ca în administrație sa ajungă persoane fără competente pe niște funcții acordate politic «pentru ca asa este politica»”. Aoleu! Păi pe Dragnea l-au închis pentru treaba asta. Tăinuiți fapte de corupție? Sunteți complice și veți răspunde penal, dacă este așa. Dacă nu este așa, sunteți un manipulator ieftin ca să mai smulgeți niște lacrimi și să vă victimizați nejustificat. Cine conduce administrația publică din Sânpetru? Nu USR? Cine face angajările în administrația de la Sânpetru? Vă autodenunțați?
  3. Este cel puțin de râsul curcilor să îți justifici demisia din funcția de viceprimar că sunt consilieri locali care „au ceva vechime acolo și nu au venit niciodată cu vreun proiect, doar ridica mana când trebuie sa să abțină de la vot, sau impotriva”. Păi nu îți este un pic rușine? USR are majoritate în Consiliul Local și conduce executiv Primăria Sânpetru. Ce vă împiedică să veniți cu proiectele voastre din campania electorală și să le aprobați și să le puneți în practică?
  4. „Primăria are nevoie de specialiști, care sa vina și sa se implice, juriști, contabili, manageri, consultanți”. Cine v-a împiedicat să îi angajați? Legal! Nu a pus o vorbă bună primarele Brașovului, Allen Coliban, din mila măriei sale, să vă angajeze și la Sânpetru măcar un specialist în Tik Tok prin agenția metropolitană?
  5. „Am crezut mult în sloganul USR-PLUS de a face o altfel de politica”. Nimeni nu-i perfect.
Alte articole:   VIDEO Fetiţă de 3 ani, preluată de un elicopter SMURD după ce a căzut de la etajul unei pensiuni din judeţul Alba
https://newsbv.ro/2021/08/30/super-oferta-de-la-primaria-sanpetru-internet-gratuit-pe-par-de-20-000-de-euro/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate