Veteranii săriturilor cu schiurile se vor întrece la Râşnov, anul viitor

Veteranii săriturilor cu schiurile se vor întrece la Râşnov, anul viitor

trambulina11Federaţia Internaţională de Schi vrea să organizeze, în luna februarie a anului viitor, o competiţie de sărituri cu schiurile pentru veterani, la Râşnov. Noua bază sportivă de pe Valea Cărbunării a primit numeroase aprecieri din partea experţilor în domeniu, mai ales după ce aici au avut loc probele din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, iar trambulinele au început să devină o atracţie pentru sportivii din întreaga lume, care au fost impresionaţi de întreaga investiţie. „Anul acesta, cupa s-a derulat în Rusia şi au fost peste 200 de participanţi, toţi foşti campioni. Am fost contactat recent de Federaţie, pentru că vor ca anul viitor cupa să fie organizată pe Valea Cărbunării. Este o bună oportunitate pentru oraşul nostru, atât în ceea ce priveşte promovarea, cât şi pe plan economic, ţinând cont că sportivii şi familiile lor se vor caza la pensiunile din localitate”, a precizat primarul Adrian Veştea.

Alte articole:   România este cel mai mare exportator de cereale din UE

Nu în ultimul rând, conducerea Federaţiei Internaţionale de Schi a acordat României dreptul de a organiza o etapă de Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, în cadrul Adunării Generale care a avut loc la Dubrovnik, în Croaţia. Aceasta va avea loc la începutul lunii martie 2014 tot pe trambulinele de pe Valea Cărbunării.
Pentru etapa de Campionat Mondial care se va desfăşura în primăvara anului viitor, întreg complexul de la Râşnov a fost supus unei reevaluări. Astfel, Federaţia Internaţională de Schi a ajuns la concluzia că există dotările necesare şi că trambulina este construită la standarde europene. La etapa din 2014 vor participa 50 de senioare din toată lumea, care vor sări la cea mai mare trambulină, de K90, vedeta complexului.

Alte articole:   FOTO Suspecţii crimei din Vaslui au fost prinşi la Braşov

Pe lângă trambuline aici mai există un telescaun, turnuri de arbitraj, spaţii pentru media sau clădiri anexe, toate construite la standarde înalte. Mai mult, aici se plănuieşte şi construirea unei tribune pentru de 2.000 de oameni.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate