Verdețurile de la tarabă, pline de pesticide: valori de 450 de ori peste limită!

Verdețurile de la tarabă, pline de pesticide: valori de 450 de ori peste limită!

Toxicologii trag un semnal de alarmă: pericolele la care ne expunem.

În plină perioadă a postului, verdețurile de la tarabele din piață au pesticide de 450 de ori peste limita admisă. Toxicologii trag un semnal de alarmă: consumul acestora poate cauza probleme grave de sănătate.

„Vorbim de alte pesticide depistate în aceste teste. Pesticide care s-a demonstrat că au un efect de bioacumulare în organismul uman.

Efectul este unul cumulativ. Noi ne expunem la mai multe pesticide simultan și fiecare parte va modifica structura acizilor nucleici și va duce la apariția unor mutații genice capabile să inducă apariția unor tumori.

Am putea să spălăm foarte bine aceste fructe și legume.

Alte articole:   Paradoxul românesc: Carnea de miel, de două ori mai scumpă în magazine, decât la poarta fermei

O parte din aceste pesticide va rămâne pe suprafața lor, iar o spălare sub jetul de apă va dilua, va reduce cantitatea prezentă pe suprafața lor sau am putea să decojim. Recomandarea este să mâncăm diversificat. Mai multe fructe și legume, din mai multe zone.

Acest lucru va diminua riscul ca organismul să fie expus la același tip de substanță”, a spus medicul Radu Țincu.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!