Vechiul RMN de la Spitalul Județean, scos cu macaraua. Noul RMN îi va lua locul, luna viitoare

Vechiul RMN de la Spitalul Județean, scos cu macaraua. Noul RMN îi va lua locul, luna viitoare

Vechiul aparat RMN de la Spitalul Clinic de Urgeţă Braşov, a fost scos din clădire, pentru a putea fi începute amenajările pentru noul aparat.

Pentru extragerea lui a fost necesară o operațiune spectaculoasă. A fost spart unui zid al spitalului, apoi scos cu o macara.

Astăzi «a decedat natural» vechiul RMN, fabricat în 2002, de la Spitalul Judeţean. Pacientul a fost «deschis» prin demolarea unui perete, s-a extras vechiul RMN“, a spus dr. Florin Orţan, într-o postare pe Facebook, unde a pus şi un scurt video cu macaraua care a scos din clădire echipamentul RMN, prin zidul spart.

Noul aparat, achiziționat de Ministerul Sănătății, printr-un program cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, va ajunge la Braşov în jurul datei de 15 martie, iar în cel mult trei săptămâni ar trebui şi pus în funcţiune.

Alte articole:   Muzeul Casa Mureșenilor, Casa Memorială „Ştefan Baciu” şi Muzeul de Artă, închise până pe 7 mai

Până la momentul când va fi pus în funcțiune, Spitalul Județean va face RMN-uri la o clinică privată din cadrul Spitalului de Neurologie Braşov, cu care are un contract de prestări servicii.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate