Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 august. O nouă majorare, din 2024

Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 august. O nouă majorare, din 2024

Valoarea tichetelor de masă va ajunge la 40 de lei de anul viitor.

Valoarea tichetelor de masă va crește la 35 lei începând cu data de 1 august, iar o nouă majorare, la 40 lei, este pregătită pentru 1 ianuarie 2024, conform unui proiect de ordonanță de urgență lansat joi în dezbatere de către Ministerul Muncii.

Începând de la 1 august valoarea tichetelor de masă va fi de 35 de lei, urmând să ajungă la 40 de lei pe 1 ianuarie 2024.

Premierul Marcel Ciolacu afirma anterior că majorarea a fost decisă în prima reuniune a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, dintre reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor.

Guvernul susține că creșterea nivelului de trai, reducerea inflației, asigurarea stabilității economice, deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027 au fost, de asemenea, pe agenda discuțiilor între reprezentanții Guvernului și partenerii sociali.

Ciolacu: Vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației

Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele și patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie și reforme în beneficiul oamenilor.

Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică. Vom menține liniile stabilite prin bugetul de stat și vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), important instrument de reforme și investiții pentru țara noastră.

În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit economedia.ro.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate