Valentin Făgărăşian (PNL diaspora): Din 2025, românii din diaspora merită să aibă un minister care să se ocupe de problemele lor

Valentin Făgărăşian (PNL diaspora): Din 2025, românii din diaspora merită să aibă un minister care să se ocupe de problemele lor

Deputatul PNL de diaspora Valentin Făgărăşian consideră absolut necesară organizarea, în structura viitorului guvern care se va organiza după alegerile de la finalul acestui an, a unui minister care să se ocupe exclusiv de soluționarea problemelor cu care se confruntă milioanele de cetățeni români stabiliți temporar în străinătate:

Orice român care pleacă temporar din țară rămâne tot cetățean român, iar obligațiile constituționale ale statului român de a-și proteja toți cetățenii sunt aceleași! În condițiile în care avem peste 5 milioane de români stabiliți temporar în străinătate, se impune să avem o structură guvernamentală solidă, eficientă, dedicată exclusiv soluționării problemelor cu care se confruntă cetățenii români în afara granițelor. Nu este doar o obligație morală pentru că trimit anual în țară miliarde de euro către familii, că sunt cel mai mare investitor în economie, ci este și o obligație legală. Departamentul pentru românii de pretutindeni care funcționează în prezent în cadrul Guvernului este foarte departe de misiunea pe care ar trebui să o aibă o asemenea instituție.

Alte articole:   Lucian Patrașcu (PSD), candidat CJ Brașov – „Schimbarea este necesară pentru că în afară de aeroport, județul Brașov este lăsat de izbeliște”

Românii din diaspora se confruntă zilnic cu probleme pe piața muncii, cu probleme legate de respectarea drepturilor fundamentale, cu accesul la educație și la servicii de sănătate, cu probleme legate de familiile rămase în țară. Un minister care să preia toate aceste probleme, să le identifice cauzele și să le soluționeze ar fi un semnal puternic din partea statului român că România este un stat puternic, care are grijă de fiecare cetățean român, oriunde s-ar afla acesta.

Îmi exprim speranța că în structura guvernului care se va forma după alegerile din toamna acestui an vor regăsi și ministerul pentru românii din afara frontierelor, iar, din anul 2025, diaspora românească va avea o legătură instituțională directă și eficientă cu Guvernul de la București. Cred cu putere că acestea sunt măsurile pe care le așteaptă românii din diaspora de la clasa politică din România, de la partidele democratice, și nu manipulările sau dezinformările pe care le răspândesc formațiunile extremiste în comunitățile de români din străinătate”, ne-a declarat Valentin Făgărășian.

Alte articole:   VIDEO Mecanic de locomotivă de la Depoul Brașov, premiat de CFR Călători pentru că a evitat o tragedie

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!