Val de procese împotriva marilor producători de vaccinuri anti-COVID

Val de procese împotriva marilor producători de vaccinuri anti-COVID

Tot mai multe procese împotriva producătorilor de vaccinuri anti-Covid! Azi, reprezentanții gigantului farmaceutic BioNTech vor depune mărturie în fața unei instanțe de judecată din Hamburg, într-un proces deschis de o femeie, cadru medical, care susține că după imunizare a început să sufere de dureri în partea superioară a corpului și tulburări de somn.

Avocații companiei susțin că acuzațiile nu au niciun fundament. Acesta este primul dintre posibilele sute de astfel de cazuri din această ţară.

Femeia care a depus plângerea a cerut ca numele său să nu fie făcut public. Ea cere daune de cel puţin 150.000 de euro pentru prejudicii corporale, precum şi despăgubiri pentru daune materiale nespecificate, potrivit firmei de avocatură care o reprezintă şi tribunalului regional din Hamburg, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Reclamanta susţine că în urma vaccinului s-a confruntat cu dureri în zona superioară a corpului, umflături ale extremităţilor, oboseală şi tulburări de somn.

Prima audiere are loc luni. Avocatul ei a declarat pentru Reuters că intenţionează să conteste în instanţă concluzia autorităţilor de reglementare ale Uniunii Europene şi pe cea a organismelor germane de evaluare a vaccinurilor, conform cărora vaccinul BioNTech are un profil risc-beneficiu pozitiv.

În replică, BioNTech se apără afirmând că „profilul beneficiu-risc al Comirnaty rămâne pozitiv, iar profilul de siguranţă a fost bine caracterizat”. Compania a notat că aproximativ 1,5 miliarde de persoane au primit vaccinul în întreaga lume, inclusiv peste 64 de milioane în Germania.

De altfel, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a reafirmat recent beneficiile tuturor vaccinurilor anti-COVID pe care le-a aprobat, estimând că doar în primul an al pandemiei au ajutat la salvarea a aproape 20 de milioane de vieţi la nivel mondial.

Și în România o femeie a dat în judecată Ministerul Sănătății, din cauza efectelor adverse pe care le-a avut în urma vaccinării, solcitând despăgubiri de 1 milion de euro.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate