Vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi de Sinovac sunt eficiente împotriva variantei coronavirusului descoperite în Brazilia

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi de Sinovac sunt eficiente împotriva variantei coronavirusului descoperite în Brazilia

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi de Sinovac sunt eficiente împotriva variantei coronavirusului descoperite iniţial în Brazilia, arată rezultatele unor studii, potrivit The Guardian, scrie news.ro.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer Inc. cu BioNTech SE este capabil să neutralizeze noua variantă a coronavirusului care se răspândeşte rapid în şi din Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat luni de New England Journal of Medicine.

Sângele recoltat de la oameni care au fost imunizaţi cu acest ser a neutralizat o versiune artificială a virusului care conţinea aceeaşi mutaţie purtată de proteina spike a variantei P1 a coronavirusului, mult mai contagioasă, descoperită în Brazilia. Studiul a fost realizat de cercetători  ai companiilor şi de University of Texas.

Oamenii de ştiinţă au spus că abilitatea de neutralizare a fost aproape echivalentă cu efectul vaccinului asupra versiunii mai puţin contagioase de anul trecut a coronavirusului.

Majoritatea vaccinurilor anti-Covid dezvoltate vizează proteina spike folosită de coronavirus pentru a pătrunde în celula umană.

În urma unor studii anterioare, Pfizer a descoperit că vaccinul său neutralizează şi alte variante mai contagioase identificate iniţial în Marea Britanie şi Africa de Sud, deşi aceasta din urmă poate reduce anticorpii produşi de ser.

Compania farmaceutică are în plan să facă un test privind o a treia doză de vaccin.

Detalii aici.

https://newsbv.ro/2021/03/09/tulpina-braziliana-a-sars-cov-2-a-ajuns-si-in-romania/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate