Vaccinul AstraZeneca îşi schimbă numele. Care este noua denumire

Vaccinul AstraZeneca îşi schimbă numele. Care este noua denumire

Vaccinul laboratorului britanico-suedez AstraZeneca a fost rebotezat Vaxzevria. Modificarea a fost aprobată de către Agenţia Euroepană a Medicamentului (EMA).

Numele vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford a fost schimbat şi este de-acum „Vaxzevria”, la solicitarea laboratorului farmaceutic suedezo-britanic.

Schimbarea numelui se produce pe fondul rapoartelor din martie despre complicații periculoase la persoanele care au primit vaccinul.

Componența vaccinului rămâne neschimbată, după cum arată comunicarea de pe site-ul EMA.

Personalul medical este necesar însă să fie „conştient de schimbare, deoarece informaţiile despre produs, etichetare şi ambalare pot fi diferite”, se subliniază pe site-ul Agenţiei suedeze a medicamentului Lakemedelsverket.

Mai multe ţări europene au suspendat vaccinarea cu vaccinul laboratorului suedezo-britanic AstraZeneca, din cauza unor incertitudini cu privire la efectele secundare ale acestuia asuora persoanelor vaccinate.

Alte articole:   A murit Shannen Doherty, starul din Beverly Hills 90210

Pe de altă parte, Germania suspendă vaccinarea cu AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani din cauza unor noi cazuri de apariție a cheagurilor de sânge.

Autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania a anunţat marţi că a înregistrat 31 de cazuri rare de cheaguri de sânge în creier, dintre care nouă au condus la decese, după ce aceste persoane au primit vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, informează Reuters.

Reprezentanții Institutului Paul Ehrlich (PEI) au declarat că au înregistrat 31 de cazuri de cheaguri în venele cerebrale – boală cunoscută ca tromboza sinusurilor şi a venelor cerebrale (CVST) – şi că în 19 dintre acestea a existat un deficit de trombocite sau trombocitepenie.

Alte articole:   Salvamont Brașov, la exercițiul „MoonLightRescue”

În nouă cazuri, persoanele afectate au murit. Cu excepţia a două cazuri, toate rapoartele se referă la femei cu vârste între 20 şi 63 de ani. Cei doi bărbaţi aveau 36 şi 57 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate