USR cere demiterea viceprimarului Sebastian Rusu. Pentru urmărita penal Flavia Boghiu face scut

USR cere demiterea viceprimarului Sebastian Rusu. Pentru urmărita penal Flavia Boghiu face scut

Consiliul Local Brașov este convocat, mâine, într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi figurază, a „n”-a oară, demiterea viceprimarului Sebastian Rusu, la solicitarea primarului USR Allen Coliban.

Pe de altă parte, dacă Rusu este un inamic politic pentru Coliban – USR. Însă nu are nicio problemă cu Justiția. În schijmb, viceprimarul USR Flavia Boghiu este urmărită penal de procurorii anticorupție, în Afacerea Amural. Mai mult, ea are aceleași atribuții stabilite prin dispoziție de primarul Coliban.

Am solicitat un punct de vedere reprezentanților celor trei partide din Consiliul Local. Liderul de grup al USR, Beatrice Morar, nu ne-a răspuns la telefon. Dacă ne va transmite poziția partidului, o vom publica.

Alexandra Crivineanu, lider de grup PSD:

„Referitor la propunerea repetată de schimbare a viceprimarului Sebastian Rusu, noi, grupul de consilieri locali ai PSD Brașov, ne menținem și ne susținem același punct de vedere: voturile noastre nu influențează nicicum ponderea în ecuația schimbării viceprimarului. PSD nu își dorește să intervină în conflictul dintre USR și PNL.

Să ne aducem aminte de alianța pe care au avut-o cele două partide la începutul acestui mandat al Consiliului local, la vremea respectivă PSD necontând nicio secundă în deciziile luate de cele două partide. Considerăm că sunt probleme mult mai importante de dezbătut și de decis pentru Brașov.

Pe de altă parte, avem un viceprimar urmărit penal, încă în funcție și încă având aceleași atribuții. Cred ca este mai îndreptățit și sigur mulți brașoveni sunt în asentimentul meu, să ne așteptăm din partea celor de la USR Brașov să ia niște decizii referitor la demisia din funcția de viceprimar”.

Cătălin Anton, consilier local PNL, președinte de ședință a CL:

„Trebuie menționat că la toate partidele persoanele urmărite penal au făcut un pas în spate din funcțiile publice, chiar și în condițiile de în care toți știm că toată lumea beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Totuși, la USR doamna viceprimar continuă să semneze documente publice și să emită mesaje politice de etică și respectarea legii, cu girul primarului Coliban. Așteptăm ca primarul Coliban, aflat pe final de mandat, să înțeleagă într-un final că nimeni nu este mai presus de lege, așa cum prevede Constituția României!”

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate