Universitatea Transilvania, cel mai mare salt al unei universității românești îm topul celor mai bune 2.000 de facultăți din lume

Universitatea Transilvania, cel mai mare salt al unei universității românești îm topul celor mai bune 2.000 de facultăți din lume

Este al treilea an consecutiv în care Universitatea Transilvania din Brașov înregistrează cel mai mare salt al unei universități românești în clasamentul Center for World University Ranking (CWUR).

Topul include cele mai bune 2.000 de universități din cele 20.531 de instituții de învățământ superior din întreaga lume, iar în acest an, Universitatea Transilvania din Brașov se află pe locul 1.458, cu 72 de poziții mai sus decât anul trecut. 

Dacă în urmă cu trei ani în clasamentul CWUR se aflau 11 universități românești, în acest an sunt incluse doar 9. Dintre acestea, numai trei au reușit să urce în clasamentul internațional – Universitatea Transilvania din Brașov și Universitățile de Medicină și Farmacie din București și Cluj Napoca.

Alte articole:   FOTO Trei tineri francezi, salvaţi cu elicopterul SMURD din Masivul Piatra Craiului

Clasamentul CWUR 2023 publicat, astăzi, ia în considerare patru indicatori de performanță – calitatea educației, prestigiul absolvenților, calitatea personalului și performanța în cercetare.

Topul CWUR este condus de trei universități din Statele Unite ale Americii: Harvard, MIT și Stanford, urmate de alte două universități din Marea Britanie: Cambridge și Oxford.

Vezi topul integral aici: http://cwur.org/2023.php.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate