Unitățile de primire urgențe (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație

Unitățile de primire urgențe (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație

Alexandru Rafila anunţă că unitățile de primire urgențe (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație.

Ministerul Sănătății a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență, iar contractul de instalare a acestora a fost semnat joi, a transmis ministrul de resort.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat că 131 de Unităţi de primiri urgenţe (UPU) şi Compartimente primire urgenţe (CPU) din din spitale judeţene, municipale şi orăşeneşti vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație.

131 de Unități de primire urgențe (UPU) și Compartimente primire urgențe (CPU) din spitale județene, municipale și orășenești vor fi dotate cu echipamente IT (hardware și software), sisteme de comunicații date (audio și video), echipamente și dispozitive medicale specifice și alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicării cu centrele regionale de telemedicină de urgență (București, Tg. Mureș, Timișoara și Iași)„, a transmis ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Alte articole:   Teribilism la 15 ani! Un adolescent din Bihor a urcat la volan și a provocat un accident rutier, când a fost depășit în trafic

Rolul principal al sistemului de telemedicină este de a facilita asigurarea de consultații de specialitate la distanță pentru pacienții ce se prezintă la unitățile/compartimentele de primire urgențe, respectiv asigurarea unui diagnostic rapid și decizii cu privire la tratamentul și transferul pacienților între unitățile sanitare. Sistemul va asigura transmiterea de date (audio și video) în timp real.

Proiectul în valoare totală de 6.5 milioane de lei este implementat de Ministerul Sănătății prin proiectul Băncii Mondiale.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!