Ungurii şi corupţia cianurii

Ungurii  şi corupţia cianurii

Laszlo Borbely, ex-minstrul Mediului şi al Pădurilor

Cotidianul maghiar „Nepszava“ scria săptămâna trecută despre „maestrul bucătăriei politice româneşti”, Traian Bă-sescu, şi despre jocurile de culise pe care le-a făcut, care au culminat cu demisia lui Laszlo Borbely. Mai exact, jurnaliştii maghiari precizează că acuzaţia a fost formulată încă din iulie 2011, deci au existat dovezi concludente încă de atunci.

„Să vii după nouă luni şi să dispui urmărirea penală arată că momentul nu a fost ales întâmplător”, este concluzia la care au ajuns jurnaliştii maghiari. Şi, într-adevăr, nu este întâmplătoare, în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a dat ordin pentru avizarea exploatării de la Roşia Montană, la care Borbely nu s-a executat şi nu a eliberat acordul de mediu.

Alte articole:   Ana Loredana Predescu: Funcționarul digital Mih AI, soluția studenților pentru digitalizarea serviciilor publice

Mai mult, interesul băsescian pentru această afacere privată este atât de evident, încât nu îl mai interesează faptul că astfel de poziţii publice îi „tocesc“ tot mai puţinele procente de încredere ale populaţiei. Oare cât de mare este suma pentru care Băsescu vrea cianuri la Roşia Montană?

Mult cântata luptă cu corupţia – vezi sloganul „Arde-i pe corupţi“ – a fost doar pentru a pune mâna pe putere şi pentru a face rocada între corupţii lor şi cei ai PDL. Cel mai periculos este faptul că „Regina“ corupţiei, Bejnar, demisă marţi din fruntea ANAF, are un „Rege“, care devine tot mai evident că este în frutnea ţării şi răspunde la numele de Traian Băsescu.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate