Un român cumpără 7 cireşe cu 5 lei din cauza preţului exorbitant

Un român cumpără 7 cireşe cu 5 lei din cauza preţului exorbitant

Din cauza prețului exorbitant, un albaiulian a cumpărat dintr-o piață din Alba Iulia, doar 7 cireșe de proveniență din Spania, pe care a plătit totuși aproape 5 lei.

Un român cumpără doar 7 cireşe din cauza prețului exorbitant! Cireşele au devenit, oficial, cele mai scumpe fructe din lume vândute pe tarabele din pieţele româneşti. Aduse din Grecia sau din Spania cireșele de import sunt primele care au apărut în piață.

Cât a ajuns să coste un kilogram de cireşe în 2023

Prețul cireșelor este un lucru care îi mulțumește pe români în fiecare an. În 2023, se pare că în piețe acestea se vând și cu 100 de lei pe un singur kilogram.

Conform specialiștilor, prețul pentru cireșe la poarta fermei ar trebui să fie în jur de 15 lei pe kilogram, conform Agrointeligența.

Chiar și așa, există o situație bine cunoscută aceea că prețurile sunt umflate foarte mult în supermarket și în piețe.  Este un lucru pe care producătorii nu au cum să-l controleze și ei nu se bucură deloc de acest profit.

Prețurile ar putea fi unele mai mari din cauza recoltei foarte mici. Specialiștii au spus că în luna aprilie au fost câteva nopți sub pragul înghețului. Multe dintre soiuri au fost afectate și în proporție de 90%.

La mijlocul sezonului, când cererea pentru cireșe este foarte mare, ele vor ajunge să se vândă chiar și cu 6-7 lei pe kilogram. Dar din nou, prețurile vor fi mult mai mari în supermarket sau în piață.

Distribuie dacă îți place!